Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Calvin Johnson geeft er de brui aan

De, volgens sommigen, beste wide receiver in de NFL, Calvin Johnson geeft er de brui aan. Voor dit seizoen zou hij aan coach Jim Caldwell laten weten hebben dat dit zijn laatste seizoen ging zijn. Na negen seizoenen bij de Detroit Lions zal megatron zijn cleats dus aan de haak hangen.

De dertigjarige Johnson is al jaren één van de dominantste receivers in de NFL. In zijn negen jaar als een Lion heeft hij 731 receptions bij elkaar geschraapt voor 11.619 yards en 83 touchdowns. Dit zet hem op de 27e plaats in de all-time receiving yard list en op nummer 22 in receiving touchdowns. In 2012 brak Johnson het receiving yards record in één seizoen met 1.964 yards.

Dit onverwachte nieuws is als een donderslag bij klare hemel voor de Lions. Zij zouden immers hun best presterende receiver zien vertrekken. Dit na een draak van een seizoen van hun quarterback Matthew Stafford. Hoewel de Lions de hoop nog niet hebben opgegeven dat Megatron toch zou blijven leek Johnson “pretty content with his decision”.

In ieder geval zou er zo wel een hoop cap space vrijkomen. In 2016 zou Johnson immers 15,95 miljoen dollar verdienen. Met deze vrijgekomen cap space, en de 16e pick in de NFL draft zouden de Lions zeker een waardige vervanger kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *