Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederland en Belgie reageren op ‘Concussion’

De film ‘Concussion’ laat de strijd zien van de Nigeriaanse forensisch patholoog Bennett Omalu tegen de Amerikaanse NFL, wanneer hij de resultaten van zijn studie naar Chronic Traumatic Encephalopathy (CTE) naar buiten wil brengen. De film komt op 10 maart in Nederland en Belgie uit. Hoe kijken de bonden in deze landen tegen de film aan?

In Belgie is men stoïcijns over de impact van de film. FAFL voorzitter Ben Machiels: “Ik geloof niet dat we een probleem hebben met hersenschuddingen op dit moment. De nieuwe regels en materialen zorgen ervoor dat de bescherming van het hoofd nog nooit zo goed is geweest. Bovendien ligt het niveau van hits in België en Nederland een stuk lager dan in Amerika. Dit neemt niet weg dat er een taak voor ons allemaal is weggelegd om football continue veiliger te blijven maken.”

Weten wat ze in Nederland van de film vonden? Blader dan geheel vrijblijvend en gratis door een deel van Gridiron 4 via de reader.

Wil je het laatste nieuws altijd als eerst? Neem dan een abonnement op Gridiron Magazine voor slechts 9,95. Je kunt ook een los nummer kopen voor 2,99. Download hiervoor de gratis reader aan via Android of Google Play.

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *