Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

HOF2016: The Class of Brett Favre

Dat Brett Favre afgelopen nacht de Hall of Fame zou bereiken was een abc’tje. Zoals verwacht mag oud-Amsterdam Admirals quarterback Kurt Warner nog een jaartje wachten. Zijn blind side blocker Orlando Pace krijgt wel een buste. GridIron wist eerder 6 van de 8 van de Hall of Fame class of 2016 goed te voorspellen.

Zij werden gekozen: quarterback Brett Favre, coach Tony Dungy, receiver Marvin Harrison, offensive tackle Orlando Pace, linebacker Kevin Greene, voormalige 49ers-eigenaar Eddie DeBartolo, quarterback Ken Stabler en offensive guard Dick Stanfel.

Aan de keuzes voor de Hall of Fame mag nooit getwijfeld worden. Van de tien finalisten die hun naam op zaterdag van het lijstje gescharpt zagen worden, ging het vooral over Terrell Owens. Als receiver Marvin Harrison gekozen werd, moet T.O. op basis van zijn vergelijkbare statistieken volgend jaar welhaast gekozen worden. Enige verschil is dat Harrison een Super Bowl ring heeft, al had hij met Peyton Manning als aangever wel een wat makkelijker leven dan Owens.

Hoe dan ook dat de senior kandidaten Ken Stabler en Dick Stanfel en ‘contributor’ Eddie DeBartolo gekozen werden was geen verrassing. In hun categorie waren er geen tegenkandidaten en was het voor de jury makkelijk om zo nog wat extra bustes uit te delen. De postume eer voor Stabler die in 2015 overleed was opmerkelijk aangezien deze week bekend werd dat ook hij CTE had opgelopen door het spelen van American Football. Overigens is het blazoen van DeBartolo ook niet ongeschonden, waar de NFL hem in 1999 een jaar schorste omdat hij een poging tot omkoping had verzwegen.

GridIron lijst vs. realiteit: 3:5
Van de kandidaten uit de categorie Modern hoorden Terrell Owens, Edgerrin James, Steve Atwater, Alan Faneca en Morten Anderson overdag al dat ze afgevallen waren. Voor GridIron verraste het dat Faneca afviel, omdat deze op het lijstje van offensive lineman de overhand had boven Orlando Pace en Joe Jacoby.

Joe Jacoby viel in de laatste schifting af. Samen met Terrell Davis, John Lynch, coach Don Coryell en dus ook Kurt Warner. Dat coach Tony Dungy de Hall of Fame bereikte ten kostte van John Lynch was onverwacht. Dungy werd vooral gekozen door zijn zogenaamde baanbrekende rol als Afro-Amerikaanse hoofdcoach. GridIron vond dit eerder een té mager argument om verkozen te worden.

Maar zoals gezegd… aan de keuzes voor de Hall of Fame mag niet getwijfeld worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *