Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cam Newton kortaf na debacle

Hij liet zich niet van zijn beste kant zien gisteren, tijdens de persconferentie. Cam Newton, de quarterback die afgelopen seizoen bekend is geworden om zijn frivole antics na touchdowns, had een capuchon over zijn hoofd getrokken en beantwoordde vragen van de media tijdens de persconferentie met eenregelige antwoorden.

Het optreden na de verliespartij op het hoogste niveau heeft de critici van de Carolina Panthers quarterback alleen maar meer voeding gegeven. “Zie je wel, onvolwassen kerel,” zeggen ze in koor. “Speelt alleen maar voor zichzelf,” voegen ze er aan toe. En zij grijpen hierbij terug op de wedstrijd om hun stelling nogmaals te onderstrepen.

Want het was Cam Newton zelf die de grootste kans had om zijn eigen fumble even voor tijd van de grasmat af te plukken. Terwijl een horde Broncos’ verdedigers echter naar het hobbelende ovaal doken, twijfelde Newton een fractie van een seconde. Hij redde liever lijf en ledematen, dan de avond te redden met het risico op een blessure.

De fumble werd vannacht keer op keer in de herhaling gegooid. De relatie tussen de play en het niet fatsoenlijk beantwoorden van vragen, heeft hem zo’n twee jaar teruggeworpen in de tijd. Het is een schril contrast met de volwassen Russell Wilson die precies een jaar geleden mans genoeg was om tekst en uitleg te geven over de last-minute interception die een einde maakte aan de Super Bowl hoop van Seattle.

Het verschil tussen de 75ste pick uit de 2012 Draft en de first overall pick uit 2011?

Wat wil je tegen je fans zeggen, Cam? “We komen terug.”
Waarom speelden jullie niet zoals jullie normaal speelden? “Ze waren beter dan ons.”
Wat zei je coach tegen je in de lockerroom? “Hij zei ons veel dingen.”
Deed Denver wellicht iets anders verdedigend? “Niks anders.”
Kun je je teleurstelling onder woorden brengen? “We hebben verloren.”
Deed Denver iets om jullie het rennen moeilijk te maken? “Nee.”

Het is met deze antwoorden moeilijk om sympathie te bouwen en supporters je de Super Bowl trofee te laten gunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *