Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MVP-titel helpt Von Miller in contractbespreking

Von Miller wil de best betaalde verdediger worden in de NFL. Zijn MVP-titel gisteravond onderstreept zijn claim. De Broncos lijken echter de nooduitgang te gaan kiezen in de discussie met de Franchise Tag. Biedt Manning een andere oplossing?

Daags voor de Super Bowl werden de contractbesprekingen tussen de Denver Broncos en Von Miller gestaakt. Als de linebacker de best betaalde verdediger wil worden denkt hij aan de contracten die Ndamukong Suh en Justin Houston afgelopen jaar tekenden bij de Dolphins en Chiefs. Suh krijgt in zes jaar 114 miljoen dollar. Voor Miller is het ook essentieel dat daarvan 60 miljoen gegarandeerd is, net als de defensive tackle van Miami.

Von Miller heeft een goede trackrecord met 260 tackles, 60 sacks, 16 forced fumbles, 1 interception en 1 touchdown over de afgelopen vijf seizoenen. Daarbij moest hij in 2013 zelfs zes wedstrijden missen na een schorsing voor het gebruik van verboden middelen. In de playoffs noteerde hij in zeven wedstrijden (inclusief de Super Bowl) 26 tackles, 6,5 sacks, 2 forced fumbles en 1 interception.

Geld van Peyton?
Als Denver zich genoodzaakt ziet om de Franchise Tag te gebruiken voor de linebacker, kost het hen waarschijnlijk 14,1 miljoen dollar voor het éénjarige contract. Dat scheelt 5 miljoen met de 19 die bijvoorbeeld Suh nu jaarlijks krijgt. De vraag is of Denver voor die 5 miljoen het risico neemt op een gefrustreerde sterspeler in de selectie. Spelers met een Franchise Tag zijn doorgaans niet heel enthousiast over hun contractstatus. Mogelijk biedt Peyton Manning met een pensioen nog enige ruimte. De quarterback neemt in 2016 met 21,5 miljoen een flinke hap uit het salarisbudget. Geld dat prima te gebruiken is voor Von Miller, mocht Manning besluiten te stoppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *