Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ron Rivera haat Newton niet

Carolina Panthers’ hoofdcoach Ron Rivera heeft zijn quarterback Cam Newton vanochtend overtuigend verdedigend tijdens een praatje met de pers. De coach had geen moeite met het gedrag van Newton tijdens of na de wedstrijd. Bovendien gelooft hij niet dat zijn spelverdeler zijn best niet deed om een fumble veilig te stellen in het vierde kwart.

“Cam is een van de meest competitieve mensen die ik ken,” aldus oefenmeester. “Hij haat verliezen. Echt waar. Dus wat je daar zag was zijn rauwe reactie daarop. Heel veel grote leiders hebben die eigenschap. We moeten dus zorgen dat we ons zelfvertrouwen weer opbouwen. Want we hebben nu de finale wellicht niet gewonnen, maar we moeten onszelf wel klaarstomen om er volgend seizoen weer te staan.”

Met betrekking tot de fumble heeft de coach kennelijk de beelden nog niet gezien. “Cam wilde zich in een positie manoeuvreren, die hem het beste in staat stelde om de bal terug te pakken. Hij hoopte dat de bal rond zou gaan stuiteren toen die groep met verdedigers binnen kwam vliegen. Dat zie je ook aan het feit dat hij nog achter de baldrager aanduikt, toen de bal eenmaal gelokaliseerd was.”

De man die de bal uiteindelijk wel veroverde, Denver Broncos safety T.J. Ward, is een hele andere mening toebedeeld. Hij denkt dat Cam Newton vooral bezig was hoe hij zo gezond mogelijk het veld kon verlaten. “Hij wist dat ik hem recht in het gezicht zou raken op het moment dat hij die bal op zou pakken,” verklaart de verdediger. “En ik was niet de enige. Het was als een roedel hyena’s die op een antilope afstormde. Wij waren erg hongerig voor die bal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *