Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AAFC verslaat Leuven Lions met 36-3 in openingswedstrijd FAFL

In de openingswedstrijd van het FAFL-seizoen 2016 stond de Antwerp American Football Club tegenover Leuven Lions. Op hun thuisveld in Puurs trok de ploeg uit Antwerpen met 36-3 aan het langste eind. De nieuwe fusieploeg domineerde de wedstrijd na een vroege 0-3 achterstand. Een touchdown van Tim De Keyser bracht de Antwerpenaren op voorsprong bij de start van het tweede kwart, waarna ze nooit meer omkeken. AAFC is zo meteen de eerste leider in divisie II van de FAFL.

Hoewel de uiteindelijke score anders doet vermoeden, begonnen de Lions sterk aan de wedstrijd. Een onderschepte pass van AAFC quarterback Cody Butler – die speelde in plaats van de geblesseerde Levi De Spaey – door Louis Adjei, leverde de Lions goede field position op. Leuven slaagde er echter niet in om hier ten volle gebruik van te maken en moest genoegen nemen met een field goal en een 0-3 voorsprong. Na een nieuwe interception door Jonas De Vlasselaer op de volgende drive, zag het er veelbelovend uit voor de Leuvenaren.

Na deze sterke opening stuikte het kaartenhuisje echter in elkaar. De Lions gaven de bal meteen terug na een interception door Thomas Van Heurck, afgedwongen na pressure op de quarterback. Turnovers, penalty’s en slechte snaps maakten het de Lions de rest van de wedstrijd zeer moeilijk om in hun ritme te komen. Het vroege uitvallen van quarterback Kim Van Camp hielp hier niet bij.

Na twee touchdowns van running back Tim De Keyser – telkens volgend op een interception – en een field goal, gingen de ploegen rusten met 16-3 tussenstand. De defense van AAFC gaf na de openingsfase nog weinig weg op running plays en speelde opportunistisch wanneer de bal toch eens in de lucht was. De toon voor de rest van de wedstrijd was gezet. De Antwerpse verdediging pinde Leuven vast op zijn eigen helft, waardoor de aanval vaak maar korte afstanden moest overbruggen.

In de tweede helft liep de score nog hoog op na twee snelle 3-and-outs voor beide ploegen. Een mooie aanval van AAFC, bijna onderbroken door een interception, eindigde met een pass van Cody Butler over de Leuvense verdediging naar een vrijstaande Lieven Baeke. AAFC cornerback Nils De Groef dikte vervolgens de score nog wat verder aan door zijn tweede interception van de namiddag om te zetten in een touchdown. Opnieuw Tim De Keyser legde na een run de 36-3 eindscore vast.

Leuven kwam nog dicht bij een eerredder in de laatste minuten na een mooie catch van Sakyi-Gyinae Owusu in de redzone van de Antwerpenaren. Een slechte snap en fumble maakten echter een einde aan de wedstrijd. 36-3 voor AAFC na vooral een dominante defensieve prestatie.

Volgende week staat al meteen de tweede wedstrijd in divisie II op het programma voor AAFC, de ploeg uit Antwerpen neemt het op Valentijnsdag op tegen de Limburg Shotguns in Gent.

Diezelfde dag wordt ook divisie I op gang getrapt met de wedstrijd tussen de Ghent Gators en de regerende Belgische kampioen, Brussels Black Angels. Enkel de Ostend Pirates en Izegem Tribes moeten zo nog even geduld oefenen nadat hun openingswedstrijd afgelopen weekend werd afgelast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *