Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Raiders nog jaartje veroordeeld tot Coliseum

De Raiders blijven nog zeker een jaartje spelen in de Oakland Coliseum. Gisteren werd het contract verlengd met een optie voor nog twee jaar. Het geeft de ploeg de ruimte om een nieuwe plek in Oakland te vinden of toch terug te verhuizen naar Los Angeles. 

Als de Chargers in San Diego blijven na het komende seizoen, krijgen de Raiders de optie om samen met de LA Rams te gaan hokken in het nieuw te bouwen stadion in de stad waar de Raiders tussen 1982 en 1994 al speelden. In Oakland houden ze alle opties open. Naast blijven in Oakland én verhuizen naar LA werd de afgelopen maand ook geflirt met Las Vegas en San Antonio.

A’s willen geen Raiders
Andere ontwikkeling is dat de honkballers van de Oakland Athletics niet langer een stadion willen delen. De MLB-club is in gesprek met de gemeenteraad voor nieuw en eigen stadion. Als de Raiders in Oakland blijven, heeft het hun voorkeur om voor een gedeeld stadion te gaan. Om de mogelijkheden voor een nieuw onderkomen in Oakland maximaal te benutten heeft de organisatie de onderhandelaar gecontracteerd die het ook voor elkaar kreeg voor de 49ers een nieuw stadion te krijgen in Santa Clara.

Leven in Oakland lijkt desondanks eindig. Zeker voor de Raiders die het stadion maar niet vol kunnen krijgen. Vorig jaar werd besloten het aantal zitplaatsen te verlagen om eerder uitverkocht te geraken. Voor het komende seizoen is al aangekondigd dat er geen prijsverhoging wordt doorgevoerd voor de tickets.

LA beste uitvlucht
De organisatie zit in een doodlopende weg in Oakland. Een stadion alleen krijgen ze niet vol en de A’s willen niet met ze hokken. Tijd voor een nieuw leven elders. Als de Chargers niet in de weg zitten, keren na volgend jaar ook de Raiders terug naar LA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *