Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Brussels Black Angels vs Ghent Gators

Op zondag krijgen de Ghent Gators belgisch kampioen Brussels Black Angels over de vloer. Zij zullen het nieuwe seizoen voor de FAFL-Divisie I aftrappen. De twee ploegen zullen elkaar ontmoeten in het nieuwe complex van de Gators in de Borluutstraat te Gent.

Voor de Gators is het nieuwe veld niet de enige verandering. Under center zal Gilles Van Overschelde plaatsnemen. Vaste waarde Bart Killens zal op de bank starten in zijn nieuwe rol als mentor. Killens heeft besloten om na dit seizoen zijn cleats op te hangen en daarom krijgt Van Overschelde het leeuwendeel van de snaps. Ook running back Lionel Mankusa zal afwezig zijn na een schouderblessure op de Atlantic Cup. Hij zal vervangen worden door Sander De Gussem.

Met een nieuwe quarterback en running back zal er dus vooral geleund moeten worden op de sterke defense van de Gators. De sterke unit van de voorbije jaren heeft echter enkele deuken gekregen. Defensive End Quinten Suvee zal niet aantreden voor Gent wegens een stage in het buitenland. Belangrijk zal ook de twee nieuwe safetys zijn. Door het afscheid van Eckhart Piqueur en de slechte aanwezigheid van Kim Jolie zullen Willem Doms en Floris Van Cauwenberghe starten op respectievelijk strong safety en free safety. Deze twee veteranen zullen de ploeg vanuit de secondary leiden. Hun plaatsen worden overgenomen door rookies.

Bij de landskampioen is er op offense dit jaar niet veel verandert. Zij zullen vooral blijven steunen op hun sterke running game met running backs Brian De Caluwe en Sam Bangamuabo. Op quarterback is het niet duidelijk wie zal starten. Met twee ervaren starters Kevin Noël en Francis Njufom, die beiden in de Belgian Bowl aantraden vorig jaar, heeft coach Romuald Derys geen gemakkelijke keuze. Op receiver maken de broertjes Thomas en Brice het mooie weer.

Aan de defensieve zijde van de bal zijn er echter wel wat dingen verandert voor de Brusselaars. Zij zullen defensive end Bart Meys en defensive tackle Rashidi Banza moeten missen. Zij gingen beiden met pensioen. Daarbovenop verloren ze ook nog eens linebacker Dennis Tetteh, hij maakte de overstap naar de AAFC in Antwerpen. Er zal vooral gerekend worden op een sterke secondary geleid door safety Hadrien Godichal om de plays te maken.

De aftrap wordt gegeven om 15u00 in Gent. (Borluutstraat 21, 9051 Sint-Denijs-Westrem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *