Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes heeft Tulip Bowl in vizier

De doelstelling van de Hilversum Hurricanes reikt dit seizoen tot aan de top. De formatie van quarterback Maurice Tielen heeft zich een optreden in de Tulip Bowl ten doel gesteld.

“De doelstelling van vorig seizoen is behaald,” aldus de spelverdeler, die sinds november ook de scepter over de ploeg zwaait als hoofdcoach. “In ons tweede jaar in de Eredivisie wilden we playoffs spelen en dat is gelukt.”

Het team heeft zich aan de verdedigende zijde van de bal versterkt. De grootste toevoeging aan het roster is Joeri Rodenburg van Berlin Rebels. Hij is van invloed op de belangrijkste verbetering aan de verdedigende zijde van de bal: het stoppen van de run.

Hiernaast mag Hurricanes zich, zoals gisteren bekend werd via Gridiron, versterken met enkele spelers van de Amersfoort Untouchables. Zij hebben van de bond de mogelijkheid gekregen een seizoen mee te spelen met de Eredivisionist. Hieronder ook een aantal bekwame offensive lineman. “Het belangrijkste voor ons is om dit jaar vaker ons niveau te halen,” stelt Tielen. “Als dat lukt volgen de resultaten vanzelf. We moeten leren drives om te zetten in punten. Vorig seizoen bleven we te vaak steken in de redzone.”

Vandaag komt Hilversum in het hoge Noorden voor het eerst in actie voor de Eredivisie. Het is een weerzien met de ploeg Groningen Giants, waarmee de formatie drie seizoenen geleden nog battles uitvocht in de eerste divisie. “Groningen weet altijd een degelijk team op de been te brengen,” zegt de quarterback/coach. “De eerste wedstrijd van het seizoen is vaak rommelig. Het team dat zich als eerste weet te herpakken, maakt een goede kans om de wedstrijd te winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *