Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden vergeet beloning

Lightning Leiden zorgde vandaag in de Sleutelstad bijna voor de eerste grote upset van het seizoen. De ploeg dwong Arnhem Falcons in bizar koude weersomstandigheden op de knieen, maar vergat vervolgens de trekker over te halen. De Falcons slopen uiteindelijk weg uit Leiden met een 3-6 overwinning onder de armen.

De overwinning van de ploeg uit Gelderland heeft het voornamelijk te danken aan de verdediging, alhoewel er geen turnovers geforceerd werden. Over de hele wedstrijd genomen wist de Arnhemse verdediging echter Leiden drie keer tot een goal line stand te dwingen.

Alleen al in de eerste helft kwam Leiden tot twee keer toe op dreef richting de endzone van de tegenstander. Penalties en miscues zorgden er echter voor dat de Leidenaren in beide gevallen met lege handen stonden. Een keer werd een fieldgoal geblockt door de Arnhemse 11.

De aanval van Arnhem deed tot die tijd niet aan het spelletje mee. Door drops en fumbles werden enkele drives gekortwiekt. Hierdoor gingen de ploegen met de brilstand richting kleedkamer.

Ook na het intermezzo was het vooral Leiden dat aandrong, maar de Arnhemse verdediging als een irritante versperring op de weg vond. Een drive eindigde in een fieldgoal, nadat een touchdown van Glenn van Gorcum werd teruggefloten door de referees. Van Gorcum zou bij zijn actie buiten de lijnen zijn gestapt. Toen even later receiver Michiel Bernabela een bal in de endzone door de handen zag vallen, moest de ploeg terugvallen op kicker Wim Hoekstra voor de driepunter.

Leiden had even na deze fieldgoal de kans om de boel op slot te gooien, maar een goalline poging resulteerde in een penalty en een turnover on downs.

Arnhem begon na deze verdedigende weerbaarheid te geloven in een overwinning. Uiteindelijk kwam met in het vierde kwart eindelijk op het bord, toen gelegenheidsquarterback Matt Newman een 1-yard touchdown run binnenliep. Aangezien de extra point wide right ging, bleef de score steken op 3-6.

Ook hierna was het nog even zweten voor Arnhem. Na een first down te hebben gehaald binnen de two minute warning, onderschepte Joost Holtslag een pass van Dany Ortega op zijn broer Tany om de zege veilig te stellen.

De quarterback van Lightning was na de wedstrijd teleurgesteld, maar ook trots: “We hadden deze game, maar hadden te veel missed opportunities. Ons gameplan en playcalling zat goed in elkaar en dat geeft veel energie. Jammer dat Arnhem een goede drive opbouwt en meteen scoort. Dat is een harde les voor ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *