Hilversum toont weinig liefde voor Groningen

De Hilversum Hurricanes toonden afgelopen Valentijnsdag weinig liefde voor Eredivisie-nieuwkomer Groningen Giants. De ploeg, die vorig jaar in de halve finale van de hoogste divisie strandde tegen Alphen Eagles, heeft haar zinnen gezet op een kampioenschap en handelde daar ook naar. Alhoewel de ploeg rommelig aan de wedstrijd begon, wist het uiteindelijk met 0-20 van de promovendus te winnen.

Het was de verdediging die Hilversum in staat stelde de eerste score op het bord te brengen. Een onderschepping van Tim Beuckens bezorgde de uitploeg een goede veldpositie, die werd verzilverd door running back Dennis de Wit.

De aanval kreeg veel kansen in het vervolg om de score uit te breiden, maar wist pas in het tweede kwart een paar goede drives op te zetten. Dit had met name te maken met de verdediging van Groningen, die haar mannetje stond tegen een van de meest potente aanvallen van vorig seizoen. Het betaalde zich uit met een goede rush op Hilversum quarterback Maurice Tielen en twee interceptions.

Toch wist Tielen tussen al het geweld nog het onderscheid te maken. Eén van de drives leverde wederom een touchdown op, toen de pass van de quarterback op Frank Visser werd gemikt in de endzone.

Na rust wisten beiden verdedigingen de boel op slot te houden, totdat Hilversum in het vierde kwart meer tempo in het spel bracht. Dit brak de verdediging van Groningen. Receiver Nick da Costa ving de laatste touchdown van de wedstrijd en Hilversum kon de wedstrijd daarna strategisch uitlopen.

Ondanks de nederlaag waren de coaches van Groningen tevreden over het verloop van de wedstrijd: “Het is duidelijk dat het niveau in de Eredivisie een stuk hoger ligt dan in de Eerste Divisie. We werden behoorlijk aan banden gelegd met onze running game, maar wisten er toch een aantal positieve plays uit te halen. We zijn uiteindelijk tevreden met de groei die wij tijdens de wedstrijd meemaakten. Vooral onze rookies hebben een prestatie van formaat geleverd, zeker als je bedenkt dat wij ze dit offseason helaas geen oefenwedstrijden konden bieden.”