Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Volgende ‘Aussie Hopefull’ in NFL

De Arizona Cardinals hebben dinsdag Joel Wilkinson gecontracteerd als cornerback. Een voormalig Aussie Rules Football speler die zijn kansen in het American Football wil verzilveren. 

De 1,86 meter lange Wilkinson beëindigde vorig jaar zijn carrière in Australië om er eentje in de NFL achterna te jagen. Na de Gold Coast Suns in de AFL was hij vice-aanvoerder bij de Northern Blues in de Victorian Football League (VFL), als tegenhanger van de AFL. Opmerkelijk was zijn loopbaan niet. Voornaamste ‘wapenfeit’ was dat hij als zoon van een Australische moeder en Nigeriaanse vader racistisch bejegend werd door zijn tegenstander bij een wedstrijd in 2012.

Wilkinson is de tweede gelukszoeker uit Australië in een jaar tijd in de NFC West. Runningback Jarryd Hayne begon het jaar veelbelovend bij de San Francisco 49ers, maar eindigde in mineur op de practice squad. Check de onderstaande highlights van Wilkinson’s 2014 seizoen om te bepalen of hij een kans heeft in de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *