Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Running game doet Lightning Leiden das om

Lightning Leiden speelde afgelopen zondag een puike pot tegen Arnhem Falcons. Dat de ploeg uit de Sleutelstad alsnog verloor had vooral te maken met de ouderwetse running game van de ploeg uit Gelderland.

Alhoewel gelegenheidsquarterback Matt Newman dramatisch was door de lucht (slechts 2 van de acht passes compleet, allebei op running back Joost Holtslag), vormde hij wel degelijk een gevaar over de grond. Newman zette het liefst tien keer op een lopen en vergaarde daar 71 yards mee. Inclusief de beslissende touchdown in het laatste kwart.

Daarnaast was ook Joost Holtslag all over the field. Holtslag had naast zijn twee receptions (hij was de enige persoon op de Falcons offense met een catch), ook nog eens 15 carries voor 70 yards. Bovendien zorgde hij op defense voor een interception die de wedstrijd op slot gooide.

Bekijk voor alle statistieken deze link: Stas LL-AF

Zelfs met die wapenfeiten in het achterhoofd is het moeilijk om Leiden in de loss-kolom terug te zien. Zeker omdat quarterback Dany Ortega er degelijk uitzag en Glenn van Gorcum het veld omspitte met zijn loopacties. Hij rende uiteindelijk 76 yards bij elkaar. Dat hadden er iets meer dan 100 kunnen zijn, ware het niet dat de running back op een ogenschijnlijke touchdown run out of bounds was gestapt. Die play kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *