Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aanvalsleider Hurricanes benieuwd naar Alphen

De voorspelling van quarterback / hoofdcoach Maurice Tielen over het duel Groningen Giants- Hilversum Hilversum kwam zondag uit. Hilversum begon de wedstrijd stroef, maar wist toch een overwinning uit het vuur te slepen tegen de promovendus. “We moeten onze volgende wedstrijd ervoor zorgen dat we er aanvallend vanaf het eerste moment staan. Tegen Alphen gaan we zoveel kansen niet krijgen.”

De verdediging van Hilversum speelde gelukkig een goede wedstrijd, zodat de aanval van Hilversum ruim 70 plays lang het verschil kon proberen te maken in Groningen. “Wij konden hierdoor eerder in ons spel komen dan Groningen en dat resulteerde gelukkig in wat touchdowns. We hebben met onze offense veel kansen van onze verdediging gehad, maar helaas hebben we er maar drie kunnen verzilveren. Daar ligt wel een punt van verbetering.”

Tielen zelf was nog niet loepzuiver. De beste passer van het 2015-seizoen moest twee interceptions opgeven, maar kwam uiteindelijk wel tot 15 completions. Het zal niemand verbazen dat receiver Nick da Costa (net zoals vorig jaar) zijn favoriete doelwit was. Da Costa ving 7 ballen voor 64 yards en voert met het aantal receptions de AFBN ranglijst aan.

De verdediging hield Groningen tot 52 total yards, waarvan slechts 13 over de grond. “Onze verdediging stond er meteen de eerste wedstrijd en dat geeft vertrouwen. Ik ben erg benieuwd hoe ze het tegen Alphen zullen doen.”

Kijk hier voor alle statistieken van de wedstrijd: 2016_02_14_GG_HH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *