Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Jared Allen houdt de NFL voor bekeken

De post-Super Bowl blues slaan weer genadeloos hard toe dit seizoen. Ook Carolina Panthers defensive end Jared Allen gaat op pensioen na 12 seizoenen en 136 sacks. De NFL verliest zo een kleurrijke figuur. Zittend op een paard en gekleed in zijn kenmerkende cowboylaarzen en -hoed, nam hij riding off into the sunset‘  nogal letterlijk in zijn afscheidsfilmpje. Al was er geen zon te bespeuren op de sneeuwige vlakte van Minnesota.

De fourth round pick van de Kansas City Chiefs knokte zich een weg naar het sterrendom in de NFL. In 2007 bereikte hij zijn eerste pro bowl, de eerste van vijf, en leidde hij de NFL in sacks met 15,5. Vervolgens trok hij naar de Minnesota Vikings, waar hij de meest succesvolle jaren van zijn carrière beleefde. In 2011 verzamelde hij opnieuw de meeste sacks in de NFL met 22, één te weinig om het record van Michael Strahan af te nemen. Vier All-Pro seizoenen later, sleet hij de laatste jaren van zijn carrière sleet hij in en, sinds een trade tijdens het afgelopen seizoen, in Carolina.

De 33-jarige speler kwam uiteindelijk net tekort om zijn eerste Lombardi Trophy te vieren, nadat hij zich terugknokte van een blessure opgelopen in de laatste weken van het seizoen. Binnen een aantal jaar zal zijn naam echter nog voldoende over de tongen rollen wanneer zijn kandidatuur voor de Hall of Fame besproken wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *