Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Lelystad Commanders – Nijmegen Pirates

Komende zondag om 14:00 trappen de Lelystad Commanders en de Nijmegen Pirates de Eerste Divisie af op sportcomplex ’t Kofschip te Lelystad. Voor beide teams is dit podium even wennen. Zowel de Commanders als de Pirates werkten hun laatste wedstrijden af op het hoogste niveau en alleen daarom al wordt er een ware kraker verwacht komende zondag.

De Pirates zijn mede door hun ervaring uit de Eredivisie een van de favorieten voor de titel in de Eerste Divisie, terwijl het bij Lelystad moeilijk is om in te schatten waar zij deze divisie staan.

De thuis spelende ploeg is na enige jaren afwezigheid weer terug op het football veld en die afwezigheid maakt het voor de andere ploegen moeilijk in te schatten hoe belangrijk wedstrijdritme voor de ploeg is. Hoewel de Commanders niet meededen aan de competitie afgelopen jaar, kwamen twee spelers (Jack Scheers en Sidney Kunst) uit voor de Dutch Lions. Hiermee tonen de Commanders aan dat zij niet stil hebben gezeten.

De comeback in de competitie toont misschien wel de drive van de ploeg aan om football te spelen. Naast de Lions zal er een mix staan van oude en nieuwe spelers en de vraag is of de nieuwe spelers goed genoeg klaargestoomd zijn om een vuist te maken tegen de degradant uit Nijmegen.

De Nijmegenaren zijn één van de favorieten om de finale te halen dit jaar, alhoewel de Nijmegenaren vorig jaar geen overwinning neer wisten te zetten. Tijdens de Treasure Bowl, gehouden te Nijmegen ter ere van het 20-jarig jubileum van de club, werd er echter wel gewonnen van de Düsseldorf Bulldozers en gaf het vertrouwen naar het komend seizoen.

Hoewel de defense van de club uit de Waalstad indruk maakte in de Eredivisie, kon de offense maar moeilijk op gang komen. Dit jaar hebben de Pirates echter hun hoop gevestigd op Isaiah Trouwloon als quarterback. De enige Dutch Lion (als cornerback) van het team zal de snaps ontvangen en proberen de offense te laten draaien, die de nieuw aangestelde offensive coordinator Richard Looten gecreëerd heeft. Aan de andere kant van de bal zal Russel Slootstra, linebacker van Düsseldorf Panther en de Dutch Lions als defensive coordinator de verdediging van de Nijmegenaren een nieuw gezicht geven.

Beide teams zullen dus enigszins in het duister tasten over hoe de tegenstander aan de start zal verschijnen. Hoewel de namen op het roster van Nijmegen weinig anders lijkt dan het vorig seizoen, zal offense anders zijn dan voorheen om het weer te laten draaien. De Commanders missen echter ritme en het is de vraag of zij dit op kunnen vangen met hun kwaliteiten, welke zonder enige twijfel aanwezig zijn.

Deze wedstrijd kan dus duidelijk maken of de Pirates de hoge verwachtingen waar kunnen maken, terwijl de Commanders kunnen laten zien dat zij terug van weggeweest zijn en wellicht voor een verrassing kunnen zorgen in de eerste wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *