Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Opnieuw speler GFL opgepikt door NFL

Spelers uit de Duitse semi-profcompetitie GFL weten dat er naar ze wordt gekeken. Voor de tweede keer in korte tijd is er een American football-speler uit de Duitse competitie weggeplukt door een NFL-team. De New York Giants kondigden gisteren aan dat zij Anthony Dable hebben aangetrokken voor het offseason. Dable kwam vorig seizoen uit voor de Braunschweig New Yorker Lions en heeft nu de kans een NFL trainingskamp te halen.

Dable speelde vorig seizoen samen met Nederlander Chris Smith. Hij meet bijna 2 meter in lengte en is een kleine 100 kilo. Smith zegt over zijn teammate: “Zijn features maken hem speciaal. Zijn lengte, in combinatie met zijn atletisch vermogen en zijn handen en kracht, maken van hem een interessante prospect. En hij heeft dit allemaal bereikt zonder een echte receiver coach.”

Van origine een Fransman, liet de 27-jarige receiver vorig seizoen zien waarom hij opviel bij de scouts van de Giants. Niet voor niets werd hij daarom ook al uitgenodigd voor de NFL Regional Combine in Minnesota. Dable had de afgelopen twee seizoenen in totaal 145 catches en 32 touchdowns.

Smith: “Hiernaast is Dable een goede speler om er in de lockerroom bij te hebben. Hij is een goede teammate en kan met iedereen opschieten. Hij is altijd bereid om anderen te helpen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *