Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

LA Rams houden grote schoonmaak

Nieuwe stad, nieuwe spelers. De Los Angeles Rams – toch weer even gewoon worden aan die naam – hebben drie van hun meest bekende spelers op de keien gezet. Defensive end Chris Long, Linebacker James Laurinaitis en tight end Jared Cook moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. De cuts geven de Rams meer dan $24 miljoen extra salary cap ruimte, tegen amper een kleine $5 miljoen in ‘dead money’. Het lijkt erop dat de Rams erg actief willen zijn in free agency.

Het rondje ontslagen kwam niet geheel onverwacht. Chris Long, ooit de tweede pick in de 2008 NFL draft, speelde amper de afgelopen twee seizoenen door blessureleed. Zijn contract en salary cap hit van $14,25 miljoen woog niet op tegen de vier sacks die hij in die periode verzamelde, zeker nadat hij er 50,5 verzamelde in zijn eerste zes seizoenen. Met het aanwezige talent op de defensive line, Aaron Donald en Robert Quinn op kop, is het verlies minimaal voor de LA Rams. Een herwerkt contract, Long’s wens, lag nooit op tafel.

Middle linebacker James Laurinaitis miste dan weer geen wedstrijd sinds St. Louis hem zeven jaar geleden selecteerde in de tweede rond van de draft. Hij verlaat het team dan ook als de franchise leader in tackles. Hoewel hij de statistieken bleef opstapelen, was het de afgelopen seizoenen duidelijk dat de prestaties van de 29-jarige linebacker achteruit gingen. Hij was vaak een stap te laat en de Rams kozen duidelijk voor meer jeugd en snelheid, al zal hij waarschijnlijk geen problemen ondervinden in zijn zoektocht naar een nieuw team.

Jared Cook was dan weer niets minder dan een free agent bust sinds hij drie jaar geleden overkwam van de Tennessee Titans. Hij werd betaald als één van de beste tight ends in de NFL, het is dan ook een wonder dat hij het zolang kon uitzingen in St. Louis. Een salary cap hit van $8,1 miljoen voor een speler die nog 500 yards wist te verzamelen afgelopen seizoen bleek geen optie.

Zonder twee gerespecteerde veterans en leiders van het team – en een overprijsde “ster” – is het de Rams duidelijk menens op met een schone lei te starten in LA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *