Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Landskampioen football verplettert 010

Op een stormachtig Sportpark Sloten speelde landskampioen football, Amsterdam Crusaders, hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen 010 Trojans. De Amsterdamse selectie was niet op zijn sterkst, en miste een aantal starters, maar was wel degelijk goed voorbereid. Dat toonde de eindstand van deze match wel: Amsterdam verpletterde de rivaalstad met 0-44. Tekst: Stephan Pront // Foto: Sander Evenwel.

 

Rotterdam zag zijn eerste drive na drie pogingen stranden. De Crusaders weten in hun openingsdrive in tien plays de endzone wel te vinden. Het is running back Sean Richards, overgekomen van de Amsterdam Panthers, die het ovaal binnen loopt voor zes punten en tevens de two-point PAT voor zijn rekening neemt met een prachtig run: 0-8.

De toon is gezet. De hele wedstrijd weet de aanval van Rotterdam geen vuist te maken en zelfs Trojans-veteraan Richard Konu liep de hele wedstrijd tegen een Amsterdamse muur op. Vooral het verdedigende spel van de Amsterdamse linebackers Kevin Bourne en Rajiv Hooi en defensive back Hassan Alebade sprongen hierbij in het oog.

Daar tegenover stelden de Crusaders een geoliede aanvalsmachine, die op vijf van de acht volgende drives punten pakten. Vooral de running game was hierbij een onmisbare schakel. Sean Richard was hierbij goed voor 170 yards en scoorde in totaal vijf touchdowns, een AFBN-record sinds Gridiron de statistieken bij houdt. Daarmee was het leed voor de Trojans nog niet geleden: ook running back Miquel Castelen gooide er nog eens ruim 100 yards bovenop.

Al met al was er geen sprake van een wedstrijd, zo zag ook een teleurgestelde hoofdcoach van de Trojans, Wouter van den Boogaard: “Dit is een collectief falen. Het is een herhaling van vorig seizoen, toen we ook de eerste game van het seizoen tegen de Crusaders verloren. Toen stond de groep op en gingen ze harder werken. Ik kan als hoofdcoach alleen maar hopen dat ze dezelfde reactie dit jaar weer geven. We hebben vier weken om de schouders eronder te zetten of te verzuipen.”

Het publiek, waaronder de kersverse AFBN praeses, heeft een sterke Amsterdamse equipe gezien die verrassend vroeg in het seizoen al heel behoorlijk draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *