Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jasper Nijland quarterback bij Amsterdam Crusaders

Een week voorafgaand aan de wedstrijd tussen 010 Trojans en Amsterdam Crusaders waren er nog speculaties over welke quarterback under center zou verschijnen voor The Big Red One: Claudio Bartolozzi of Jasper Nijland. Het werd uiteindelijk Jasper Nijland, die twee seizoenen geleden de quarterback competitie nog verloor van Joey Kraan.

Consternatie alom toen Claudio Bartolozzi deze zondag niet eens omgekleed bleek voor de wedstrijd. De quarterback/receiver was de eerste om toe te geven dat zijn loopbaan erop zit. “Ik ben klaar met actief football,” aldus de veteraan. “Ik geef op dit moment een andere invulling aan mijn voorliefde voor American football. Ik heb andere prioriteiten.”

Jasper Nijland, die een verleden heeft bij de Enschede Broncos en de Osnabruck Tigers, hoefde weinig te doen om de overwinning tegen de 010 Trojans veilig te stellen. De Crusaders vergaarden hun yards vooral over de grond en leunden op een ijzersterke defense. De regerend kampioen American football won uiteindelijk met afgetekende cijfers. Het werd 0-44. De wedstrijd werd gadegeslagen door een handjevol publiek, waaronder de nieuwe voorzitter van de AFBN.

Oud-quarterback Joey Kraan stond eveneens in street clothes aan de zijlijn om zijn oud-teamgenoot aan te moedigen: “Natuurlijk kriebelt het nog, maar ik mag me nu lekker gedragen als een hooligan en uit mijn dak gaan wanneer ik wil. Jasper doet het goed, maar je ziet aan hem en aan het hele team dat het de eerste wedstrijd van het seizoen is. Daarin laat je altijd wat kansen liggen.”

Onder Kraan werd Amsterdam Crusaders vorig jaar Nederlands kampioen American football.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *