Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorzitter AFBN bezoekt Trojans – Crusaders

Gian Zandonà heeft er geen gras over laten groeien om zijn gezicht te laten zien tijdens een American football-wedstrijd. De nieuw gekozen voorzitter van de AFBN was vandaag aanwezig bij de eenzijdige game tussen 010 Trojans en Amsterdam Crusaders. Onder toeziend oog van de nieuwe preses won de Cru, die vanwege veldafkeur in Rotterdam opeens thuisvoordeel hadden, met 0-44 van Rotterdam.

Zandonà liet zich ontvallen dat hij erg veel zin heeft in zijn nieuwe ambt. Volgens de Nederlandse Italiaanse proefde hij vorige week bij de ALV dat er veel energie en zin is bij de bestuursleden om de toekomst tegemoet te treden: “Het is aan mij onder andere om die energie te kanaliseren en te zorgen dat daar iets moois uit ontstaat.”

Zandonà was niet de enige special guest die zijn neus op het sportpark liet zien. Ook oud-NFL speler Romeo Bandison was voor het eerst in tien jaar weer bij de club waar het voor hem allemaal begon.

De Algemene Ledenvergadering van de AFBN verkoos Zandonà vorige week tot nieuwe voorzitter van de AFBN. Zandonà won het met een overmacht van stemmen van tegenkandidaat Harry van den Boogaard. De Italiaan kreeg uiteindelijk 14 van de 18 stemmen.

De nieuwe voorzitter vervangt Lex Roolvink. Ondanks dat Roolvink bestuurlijk de AFBN door een woelige periode heeft geholpen, kon hij in de praktijk nauwelijks bij wedstrijden van de American football Bond aanwezig zijn vanwege zijn burgemeesterschap van Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *