Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders – Nijmegen Pirates krijgt staartje

Afgelopen zondag deed zich tijdens de wedstrijd tussen de Commanders en de Pirates het rare fenomeen voor van een halftime passcheck. Hoewel het op dat moment wellicht leek alsof de Nijmegenaren de achterstand maar moeilijk konden verkroppen, blijkt het achteraf een verstandige keus en levert het hen nu een 00-20 overwinning op.

Waar normaliter de passcheck voor de wedstrijd is, werd deze afgelopen zondag om (vooralsnog) onverklaarbare redenen overgeslagen. Na overleg aan de Nijmeegse zijde waren ze het er niet mee eens dat deze controle overgeslagen werd. Hierom werd de passcheck voor het begin van de tweede helft alsnog voldaan. Hierbij ontstonden al wat vraagtekens omdat een van de passen alleen digitaal kon worden aangeleverd door de Lelystedelingen. Op deze pas was tijdens de check echter niet te zien voor welke club de desbetreffende speler speelt en hierdoor ontstond bij Nijmegen het vermoeden dat de tegenstander spelers binnen de lijnen had staan die daar helemaal niet hadden mogen staan.

Met de kennis van nu blijkt de wedstrijd in de rust gewonnen te zijn. Vanavond is er een mail vanuit de bond verstuurd waarin vermeld staat dat de Lelystedelingen inderdaad de wedstrijd hebben gespeeld met een niet-speelgerechtige speler. Dit levert een administratieve forfait vanuit Lelystadse kant op. Dit betekent dat de Lelystedelingen twee punten in mindering krijgen, terwijl de Pirates plotseling de wedstrijd hebben gewonnen.

Dat bij de Commanders een euforische stemming leefde was te zien aan het wedstrijdverslag dat uiterst lyrisch was over de wedstrijd van Lelystadse kant. Dat deze stemming na vanavond beduidend slechter zal zijn, kan men niet om heen. De euforische stemming was alles behalve onterecht omdat de Commanders een erg sterke partij speelde en op de wedstrijddag  niet onverdiend met de punten aan de haal gingen. De appel wordt voor de Commanders nog zuurder, omdat zij ook zonder deze speler op te stellen met voldoende spelers aan de wedstrijd zouden beginnen.

Om terug te komen op het vandaag online geplaatste wedstrijdverslag op de site van de Commanders, ging het ook nog in op de ejection van Jack Scheers.  Hoewel de scheidsrechters het resoluut bestempelde als een ‘illegal blindside hit’, was ook ondergetekende (en vele anderen langs de lijn) niet helemaal zeker in hoeverre de ejection terecht was, mede omdat het moeilijk te zien was in een chaotische play. Waar deze ejection op de wedstrijddag zelf dus nog al wat stof voor discussie gaf, noemde het wedstrijd verslag van de Commanders het zelf een “onterechte ejection”. De vraag bij onderstaande foto’s is daarom dan ook; is dit een ‘clean pancake’ of een ‘illegal blindside hit’?

Wat uw antwoord ook zal zijn, de administratieve forfait en daarmee de punten in mindering zijn een grote smet op de seizoenopener en hierdoor zullen de Commanders nu extra hard moeten strijden om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Iets wat (mede met het oog op het gespeelde spel zondag) allesbehalve uitgesloten is.

3ae89320448434a1656eba919852ef84

 

 

b6a5cc615c45ebd6bddbb3514b08f051

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *