Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles mogen eindelijk van start

De seizoenstart van de Alphen Eagles heeft twee weken langer op zich laten wachten, dan oorspronkelijk gepland. De ploeg zou op 14 februari aantreden tegen Amsterdam Panthers, maar die wedstrijd werd vanwege personeelsproblemen bij de hoofdstedelingen geschrapt. Aanstaande zondag mogen de Eagles laten zien tegen Hilversum Hurricanes dat ze de deceptie van Tulip Bowl XXXI te boven zijn.

“Te wisselvallig,” zegt hoofdcoach Errol Zeefuik als hem gevraagd wordt naar het manco van 2015. “Vooral op offense.” Wie naar de stats kijkt, ziet daar een kern van waarheid in. De Eagles moesten vele malen in de achtervolging het afgelopen seizoen om een achterstand weg te werken. Vaak lukte de ploeg dat. Maar niet in de landelijke finale, toen de ploeg onderuit ging tegen kampioen Amsterdam Crusaders.

De Eagles hebben zich dit offseason dan ook proberen te versterken om weer weerstand te kunnen bieden en de titel te reclaimen. “We willen de titel terug halen naar Alphen. We willen zowel op aanval als of defense domineren. Wat betreft de defense hebben we de afgelopen paar seizoenen laten zien daar zeer goed te zijn. Aanvallend willen we dit jaar een consistente aanvallende lijn hoog houden, met veel football knowledge op de offensive line.”

Alphen heeft er enkele toppers bijgekregen in 2016. Ronny Barbosa en Nick Rovers komen over van de Scouts, terwijl er een drietal hoge heren van de Panthers zijn overgekomen. Andre Kip en Chebio Tower droegen in het offseason een oranje shirt. Tel daar Bjorn Green en Denis Derbuc (GFL / Bandits) bij op en je hebt weer een team om rekening mee te houden, ondanks dat de ploeg het de komende maanden moet stellen zonder left tackle Jeroen Luiten en wide receiver Ananias Semedo.

 

 

Hoofdcoach Zeefuik staat te trappelen om de eerste game. “We hebben de tape van de wedstrijd tegen Groningen natuurlijk bekeken. Ben benieuwd hoe de Hurricanes zich hebben ontwikkeld. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *