Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Recap Brussels Black Angels – Ghent Gators 14-02-2016

Op zondag 14 februari, de dag van de liefde speelden de kampioenen van 2015 en 2014 tegen elkaar. Op hun nieuwe veld ontmoetten de Ghent Gators hun grote rivaal de Brussels Black Angels. De wedstrijd om twaalf uur tussen de Shotguns en de AAFC en de aanhoudende regen zorgde voor een kleverig en modderig veld. De perfecte setting voor de Gators om de zware 39-0 cijfers die hen vorig jaar waren toegediend in de wedstrijd tegen de Black Angels recht te zetten.

De Angels ontvingen de bal in het eerste kwart en zette een efficiënte eerste drive op die al meteen leidde tot de eerste punten. Na een pass van quarterback Kevin Noël op Gaetan Lebek en een goede run door het midden van Anthony Jackson maakte transfer Arkadi Meerschout het af en zette zo de eerste punten op het bord met zijn eerste rushing touchdown van het seizoen. De Gators slagen er in de volgende drive niet in om passend te antwoorden. Hun eerste drive werd gekenmerkt door het ‘net niet’ virus. Na enkele incompletions en een pass die afgeblokot wordt door Nicolas Delaisse worden zij gedwongen om te punten.

In de tweede aanval van de Black Angels gaat het ook mis voor hen. Na een aantal goede passes wordt quarterback Kevin Noël met wat pech onderschept door outside linebacker Willem Doms van de Gators. Hij returned zijn interception tot in de redzone van de Black Angels. De Gators maken hun kans echter niet af. Na een aantal goede passes van quarterback Gilles Van Overschelde strandden de Gators op 4th en goal. Ze kozen voor een run play in de hoop toch zes punten op het bord te zetten. Dat was buiten Brian De Caluwé gerekend. Hij zat in een wip en een knip de backfield en stopte zo de drive van de Gators.

Na het einde van het eerste kwart leek Gent toch wat onder stoom te komen. Hun defense stopte de Black Angels en quarterback Van Overschelde nam over op zijn eigen veertig yard lijn. De defensive line van de Black Angels gaf echter geen meter op. Na een bijna sack van Reda Vranken en een snelle reactie op een screen van cornerback Nicolas Delaisse moeten de Gators weer punten. De vierde drive van de Black Angels bracht een verandering in het tempo.

In de eerste play krijgt running back Arkadi Meerschout de bal en hij springt over een verdediger voor een nieuwe first down. Verderop in de drive wordt quarterback Kevin Noël gesacked. De volgende play vangt Brice Bouron een bal voor een kritieke first down. Twee plays later is het de broer van Brice, Thomas die de endzone inloopt na een lange pass van Noël en zo de score vergroot tot 13-0.

Gent moest nu wel snel reageren om nog in de wedstrijd te blijven. Quarterback Gilles van Overschelde vond Thomas Lezy in de endzone en bracht zo de score terug op 13-6. In de volgende drive komen de Black Angels helemaal onder stoom. Ze slagen er echter niet in om nog eens te scoren en we gaan rusten met 13-7.

De eerste drives van de tweede helft liepen op niets uit. Beide ploegen moesten immer punten. Op de tweede drive van de Gators gaat het echter mis. Gilles Van Overschelde wordt onderschept door cornerback Kevin Van de Wiele. Op de daaropvolgende drive nemen de Gators revanche. Floris Van Cauwenberghe onderschept op zijn beurt Kevin Noël. Gent doet niets met de turnover en wordt na een snelle three and out weer gedwongen te punten.

Na een lange pas naar wide receiver Thomas Bouron stalt ook de drive van de Brussels Black Angels. Twee punts later is het opnieuw de beurt aan de ster van de dag. Arkadi Meerschout scoort zijn tweede touchdown van de dag, 20-6 Gent moest nu echt reageren. Ze konden echter geen vuist maken. Van Overschelde wordt opnieuw onderschept, deze keer door Hadrien Godichal.

Head coach Romuald Derys besloot om het over een andere boeg te gooien bij de Angels. Quarterback Kevin Noël kwam naar de kant en in zijn plaats kwam veteraan Francis Njufom under center staan. Zijn eerste drive strande binnen field goal afstand maar de kick raakte de paal. Op de volgende drive is het echter wel raak. Njufom werpt de bal naar wide receiver Nick Buggenhout voor 34 yards en brengt zo de score op 27-7.

De laatste drive van Gent gaat verder op het Elan van de dag Van Overschelde wordt opnieuw onderschept door Kevin van de Wiele die zijn tweede pick van de dag maakt. In de laatste drive van de black Angels maakt Francis Njufom het dan volledig afmaken. Hij wierp de bal opnieuw naar Thomas Bouron en die legde de eindscore vast, 33-06 in het voordeel van de Brussels Black Angels.

Bron: Kevin Noël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *