Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Izegem Tribes openen tegen Brussels Black Angels

Op speeldag drie van het seizoen 2016 nemen de Izegem Tribes het op eigen veld op tegen Brussels Black Angels in divisie I van de FAFL. De Brusselse regerende Belgische kampioenen rolden twee weken geleden de Ghent Gators op en profileerden zich meteen weer als grote favoriet in de FAFL-competitie. Meteen een pittige test voor de West-Vlamingen nadat ze hun openingswedstrijd zagen afgelast worden. Izegem Tribes head coach Dale Housden kijkt uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen.

“Well, I do feel like we’re a better team than we were last year. Now that our first game has been cancelled we play the Black Angels first, so we’ll see where we stand straight away”

De Tribes zagen het afgelopen seizoen de play-offs net aan hun neus voorbij gaan met een 4-3 record, ze hopen dit jaar beter te doen. Housden verwacht een zwaar seizoen, maar gelooft ook in de vechtkracht van zijn 45 jongens. Aangevuurd door Left tackle Jeroen Vanhauwere, quarterback Lukas Vojnar, Belgian Barbarian defensive end Cederic Veryser en linebacker Wim Vanmarcke.

De gevestigde waarden van vorig jaar keerden zo goed als allemaal terug en werden aangevuld door rookies en juniors, zes hiervan zullen waarschijnlijk meteen aan de aftrap verschijnen. Fullback Klaas Geldof (ziek) en guard Majid Bouazza (arm) lijken de enige Izegemse spelers die de wedstrijd gedwongen langs de zijlijn zullen moeten volgen.

De Brussels Black Angels beginnen echter als grote favoriet aan deze wedstrijd. Een sterke openingswedstrijd tegen de Gators, waarin ze de turnover battle overtuigend wonnen, heeft hen het nodige vertrouwen geschonken bij de start van het seizoen. De nieuwe quarterback van de Tribes weet in ieder geval wat hij vooral niet moet doen. Cornerback Kevin Van de Wiele zal elke opportuniteit aangrijpen om wat interceptions aan zijn verzameling toe te voegen. Hij begon, net als de rest van de verdediging, sterk aan het seizoen met twee onderscheppingen van Gators quarterback Gilles Van Overschelde. Black Angels quarterback Kevin Noël heeft in ieder geval alle vertrouwen in zijn verdediging.

Dale Housden duidt zijn offensive line aan als de sleutel van de wedstrijd. Als quarterback Vojnar voldoende tijd krijgt en de bal ook over de grond goed opschuift, zullen er ongetwijfeld kansen komen. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen de aalvlugge verdedigers van de Black Angels. Hij heeft echter vertrouwen in zijn gameplan en de mogelijkheden van zijn team, al zou hij met meer aanwezigheid op training met een geruster gemoed naar de wedstrijd kunnen toeleven.

De Brusselaars zullen het wel zonder running back Arkadi Meerschout moeten doen. De ex-Waterloo Warrior en sterkhouder van de Belgian Barbarians zal de wedstrijd moeten uitzitten met een nekblessure, nadat hij twee weken geleden nog twee touchdowns scoorde in Gent. Een stevig gemis voor de Black Angels, hun bigger backs zullen nu vooral de klus moeten klaren.

Quarterbacks Kevin Noël en Francis Njufom hebben echter nog voldoende wapens om Izegem pijn te doen. De broertjes Thomas en Brice Bouron zorgen altijd voor gevaar. Beide spelers hebben dit seizoen al een touchdown op hun naam staan. Het voorkomen van big plays zal dan ook hoog op het verlanglijstje van de Tribes staan, terwijl de Angels vooral hun snelheid zullen proberen uitspelen tegen de grote jongens uit Izegem.

Tot slot nog dit: de wedstrijd zal in Izegem gespeeld worden en niet zoals oorspronkelijk gepland in Oostende. Het veld is er onbespeelbaar. De wedstrijd tussen de Black Angels en de Tribes start nu iets later, om 15.00u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *