Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Shotguns en Lions op zoek naar eerste winst

De voorlaatste dag van februari belooft een drukke zondag te worden in de FAFL. Terwijl de voltallige eerste divisie in Izegem verblijft, nemen de Leuven Lions het op tegen de Limburg Shotguns aan de andere kant van het land. In Beringen staat speeldag 3 van FAFL divisie II op het programma tussen twee teams op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.

De winnaar van deze clash vindt aansluiting bij de autoritaire leiders in divisie II, de AAFC. De Antwerpenaren rolden zowel de Lions (03-36) als de Shotguns (00-27) overtuigend op in de eerste twee weken van het seizoen. Een overwinning vormt echter het ideale lanceerplatform om de kloof te dichten. De verliezer kijkt dan weer tegen een lang seizoen aan.

Beide teams kregen dit seizoen al te maken met stortvloed aan blessures en ziektes. Het nieuws vanuit het kamp van de Leuven Lions klinkt echter een stuk positiever dan bij de Limburgers. Al kunnen de Shotguns wel rekenen op de terugkeer van quarterback Roundtree, een enorme opsteker. Hij vervangt rookie Toby Sauwens, die weinig klaar maakte tegen de sterke Antwerpse verdediging. De Shotguns hopen dan ook hun offense een broodnodige boost te geven in een wedstrijd die beide kanten op kan.

De Limburg Shotguns missen nog steeds twee sterkhouders in de verdediging. Belgian Barbarian Michel Eeman is nog de rest van het seizoen uit met gescheurde kruisbanden. Ook collega Barbarian Seppe Claes (die tevens op de offensive line speelt) mist al zijn tweede wedstrijd dit seizoen. Hierbij kwam ook nog eens de blessure van rookie Thomas Leynen, die twee weken geleden nog een fumble recoverde tegen AAFC. Hij scheurde een ligament in zijn enkel en zal enkele weken uit zijn. Tight end Stef Saenen keert wel terug uit blessure, maar blijft twijfelachtig voor zondag.

De Leuvenaren zien dan weer erg veel spelers opnieuw terugkeren drie weken na de wedstrijd in Puurs. Niet in het minst zou first string quarterback, Bram Baeté, terug in actie kunnen komen na ziekte. Zijn arm, snelheid en spelinzicht stemmen voorzitter Jo Decoster hoopvol voor een goede afloop. Indien Baeté fit genoeg is, zal hij er tight end Kim Van Camp aflossen. Die startte drie weken geleden als quarterback, maar viel al snel uit met gekneusde buikspieren. Deze blessure maakt hem echter hoogst onzeker voor de wedstrijd in Limburg, een gemis voor de Leuvenaren.

Wie er ook under center zal plaatsnemen voor de Lions, hij krijgt er een nieuwe ploegmaat bij. Amerikaanse student Augustine Horner liet met zijn inzet al mooie dingen zien op training. De Lions hopen er een gevaarlijk aanvallend wapen bij te hebben.

Een derde aanvallende versterking komt er in de vorm van de terugkeer van een aantal ervaren offensive linemen. Zij nemen hun plaats weer in ten koste van in der haast opgeleide running backs en cornerbacks. Dit zou betere bescherming voor de quarterback moeten betekenen, maar zou ook het leven van running backs Louis Adjei en Jonas Van Vlasselaer makkelijker moeten maken tegen de sterke D-line, weliswaar zonder Seppe Claes, van de Limburg Shotguns.

Eén van die terugkerende spelers is Vincent Caeyers, die ook zijn mannetje zal staan in de verdediging. Als linebacker zal hij Van Vlasselaer regelmatig afwisselen, zodat die frisser blijft voor zijn taak als power running back. Center Pieter Snoeck krijgt na sterke prestaties op training dan weer de kans om het ook eens aan de andere kant te proberen.

Indien Leuven deze wedstrijd winnend wil afsluiten zal het echter de penalties stevig moeten inperken. Tegen AAFC stapelden ze de false starts en illegal formations op. Een enorme bron van frustratie voor de coaching staff, die hier dan ook heel erg op in zette tijdens de training.

Als ze de domme fouten kunnen beperken is het volgens voorzitter Decoster “enkel nog kwestie van in winst te willen geloven.” Al zal de thuisploeg hier wel een stokje voor proberen te steken.

Wie laat er de slechte seizoenstart achter zich? Kick-off om 14.00u in Beringen voor hopelijk een stevige en spannende pot American Football.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *