Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles wint eerste duel moeizaam

Alphen Eagles hebben de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen met een moeizame overwinning op Hilversum Hurricanes. In de Mediastad werd het 7-14 voor de bezoekers.

Hilversum kwam in het eerste kwart nog stoer op voorsprong, dankzij een interception return voor een touchdown. Hierna ontspon zich een tactisch duel, waarbij uiteindelijk veldpositie doorslaggevend was. Beide teams gaven verdedigend geen duimbreed toe. Omdat de special teams Alphen uiteindelijk in een mooie positie wisten te manoeuvreren, waren het uiteindelijk twee passing touchdowns van Bouthoorn.

Bouthoorn: “De conclusie is vrij simpel. Hilversum had heel veel druk op de bal met twee goede defensive tackles. De coverage hadden we al snel door en hebben gebruikt gemaakt van hetgeen wat ze ons gaven. Alleen we hebben te veel ballen laten vallen. Die connectie heeft gewoon een aantal reps nodig. We komen er wel, lekker trainen, reps pakken en we gaan alleen maar beter worden. Vanaf nu alleen maar vooruit!”.

Eagles headcoach Errol Zeefuik onderstreept dat: “Het was duidelijk te merken dat wij nog geen game hadden gespeeld, met name op de offense. We hadden heel veel moeite om een drive op te bouwen. Onze defense stond als een huis en daardoor konden we de game binnen halen.”

De touchdowns aan de zijde van Alphen werden gevangen door Romano Vogels en Jos Flinterman.

Bij Hilversum schrijven ze de overwinning van Alphen vooral toe aan special teams: “Hier zat meer in voor ons. Onze defense had de aanval van Alphen redelijk in de tang. De verdediging van Alphen had onze offense redelijk onder controle. Alphen onderscheidde zich op special teams. De veldpositie was daardoor voordeliger voor Alphen.”

Voor Tielen derhalve een teleurstellend resultaat, maar wel eentje waar hij lering uit trekt: “Het had, denk ik, beide kanten op kunnen gaan. ik kijk uit naar de rematch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *