Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe lichting WRs maakt geen indruk

De wide receivers hebben geen snelle indruk gemaakt op de NFL Scouting Combine 2016. Slechts twee van de 37 wide-outs die de 40-yard dash onder handen namen, gingen sneller dan 4.4 seconden. Dat waren Will Fuller van Notre Dame (4.32) en Kolby Listenbee (4.39).

Het gemiddelde van alle receivers was dit jaar 4.56. Dat is het langzaamste gemiddelde sinds 2011 (toen was het 4.57). Overigens moet gemeld worden dat de twee belangrijkste receivers, Lauoon Treadwell (Ole Miss’) en Corey Coleman (Baylor) niet aanwezig waren. Toch was Draft-expert Mike Mayock niet bepaald positief over de huidige lichting. “Dit is de langzaamste groep ik me kan herinneren. Ik mag hopen dat veel van hen wel goede routes kunnen lopen.” Ook Broncos’ cornerback Chris Harris keek mee en was niet onder de indruk. “Er komen langzame WRs in de League vandaag, lol.”

De prijs voor faal van de dag ging overigens naar De’Runnya Wilson (what’s in the name). De wide receiver van Mississippi State noteerde een tijd van 4.85. Dat was langzamer dan de meeste quarterbacks die hem de bal moeten gaan gooien.

NFL.com plaatste overigens nog wat vergelijkingsmateriaal: Antonio Brown rende in 2010 een 40 van 4.57, langzamer dan het gemiddelde van dit jaar. In week 15 van het afgelopen seizoen kon Harris hem op geen enkele manier stoppen. Snelheid is dus niet alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *