Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Laat Brady’s contract Manning twijfelen?

Je houdt van hem of je haat hem! Zowel de ‘lovers’ als de ‘haters’ zijn voorlopig nog niet af van Tom Brady. De quarterback van de New England Patriots verlengt vandaag zijn bestaande contract met twee jaar tot en met seizoen 2019. 

Volgens Wikipedia heeft Tom Brady al 32 passing records in het reguliere seizoen, aangevuld met vijftien in de playoffs en zeven in de Super Bowl. Met een contract voor nog eens vier jaar in de NFL kunnen die lijstjes best nog wat langer worden. Peyton Manning zal zich na het bericht van vandaag nog even achter oren krabben of hij gaat stoppen of niet. Brady moet nog 111 touchdowns inlopen en 13.912 yards om ook deze passing records op zijn minst te evenaren.

Ondenkbaar is dat niet. Op een leeftijd van 38 jaar wist Tom Brady met 36 de meest touchdowns te gooien in de hele NFL. Zijn 7 interceptions waren de minste (van quarterbacks met meer dan zeven wedstrijden in de basis, red.). Hij gooide bovendien 4770 yards. Als hij deze aantallen in vier jaar weet te herhalen is het een eitje om Manning voorbij te streven: 144 touchdowns en 19.080 yards.

Als echte teamspeler zal Tom Brady vooral het voordeel voor de organisatie benoemen. Met de contractverlenging zal de salarisklap voor de Patriots het komende seizoen verlaagd zijn. Hij zou eigenlijk voor 15 miljoen op de balans staan. Als je wint, heb je vrienden en ontstaat onvoorwaardelijke clubliefde. Sinds 2000 speelt hij in Boston, samen met hoofdcoach Bill Belichick is hij de succesvolste quarterback-coach combo in de geschiedenis van de NFL (194 gewonnen wedstrijden, red.). Ben dus niet verbaasd als Belichick ook nog tot 2019 actief blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *