Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Scouts houden punten in Spijkenisse

De Spijkenisse Scouts hebben op eigen veld met overtuigende cijfers gewonnen van de Utrecht Dominators. Op het Franklin field lieten de mannen uit ‘Spike city’ met hun spel zien dat ze niet van plan waren de winst en daarmee de punten op eigen veld weg te geven: 36-0.

In perfecte weersomstandigheden en onder toeziend oog van een enthousiast publiek trapten de Utrecht Dominators en de Spijkenisse Scouts de wedstrijd af. Waarna de bal door interceptions, fumbles en turnover on downs verschillende malen van kant verwisselde. Aan beide kanten lieten de defensies sterk spel zien en werd het wachten op de eerste score uitgesteld. Beide kanten maakten, zoals verwacht in een openingsgame, veel foutjes waardoor het aantal turnovers in het eerste kwart snel omhoog ging.

Door deze wisselingen lukten het in het eerste kwart beide teams niet om dichtbij de elkaars endzone te komen. In het tweede kwart wisten de Scouts echter wel punten op het bord te zetten. Mede door goed spel van de defense uit Spijkenisse en gemaakte fouten door de Utrechtse offense, startte de aanval van Spijkenisse nagenoeg op de goalline van de Dominators. Op de goalline gaven de Domstedelingen tot de vierde down niet toe, waarna het de zwart-gele in een ultieme poging wel lukte punten op het bord te zetten.

Vanaf dit moment kwam de offense van de Scouts er steeds beter in, maar hadden zij constant moeite met de sterke defensie van de Dominators. De offense van de Dominators bleef echter stroef lopen en fouten maken, waardoor de Scouts nog twee keer voor de rust konden beginnen en scoren vanuit een gunstige startpositie. Het verzet van de Domstedelingen leek gebroken tot zij in hun laatste drives met enkele First downs richting de endzone gingen van de Scouts. Helaas voor de Utrechters werd de veelbelovende aanval 3 yards voor de end zone gestopt. Hierdoor bleven de Dominators puntloos en gingen de Scouts met een riante 18-00 rusten.

Ondanks de tegenslag in de eerste helft, leek de kick off return na rust hoopgevend voor de Utrechters. De return werd tot op de 40 yardlijn van de tegenstander teruggelopen, maar na opnieuw een turnover wisten de Scouts hun score uit te breiden. Belangrijke spil in de scoringsdrift van de Scouts was de multi-inzetbare Rody Vink. Zowel aanvallend als verdedigend wist de captain van de Scouts de Utrechters meerdere malen pijn te doen. Hij wist met zijn runs van uit de backfield twee touchdowns te scoren, terwijl hij als safety goed was voor een interception.

De score liep rustig aan op in het derde kwart toen de Dominators vanaf hun eigen goalline de bal niet weg kregen en een fumble van de Utrechters resulteerde in een safety. Hoewel de wedstrijd hierna gespeeld was, gaven de teams wat ze in zich hadden. Hierin bleef het krachtsverschil in het voordeel van de Spijkenissers en wisten zij uiteindelijk 36 punten op het bord te brengen. De Dominators kwamen in hun laatste drive nog wel tot de 5 yardlijn van de Scouts, maar diens goalline defense was niet van plan om de geprezen 00 van het bord te laten verdwijnen. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 36-00 overwinning voor de Scouts.

Hoofdcoach Franklin van de Scouts kan positief terugkijken op hoe hij het vertrek van belangrijke pionnen van vorig seizoen heeft opgevangen. De Scouts kunnen nu met vertrouwen toewerken naar hun volgende ontmoeting: tegen de Eindhoven Raptors op 20 maart. De formatie uit Utrecht kan niet te lang terug kijken op de verloren nederlaag, want aankomende zondag staat er een wedstrijd in Amsterdam tegen Crusaders2 op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *