Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mario Williams is vrij

Defensive End Mario Williams mocht vandaag zijn locker uitruimen in Buffalo. Zijn 2016-salaris van 12,9 miljoen dollar drukte te zwaar op de begroting van de Bills.

Toen de Buffalo Bills vandaag de Franchise Tag gaven aan offensive tackle Cordy Glenn, werd bijna automatisch Williams ontslagen. Zijn salaris was nodig om onder de salary cap van 155 miljoen te komen. Lang zal de first overall pick uit de draft van 2006 er niet om getreurd hebben. Waar hij in zijn eerste negen seizoenen 91 sacks wist te noteren, bleef hij vorig jaar op drie steken in de nieuwe defensieve opstelling van Rex Ryan. Desondanks is hij één van de meest begeerde free agents op de markt.

Volgens Sports Illustrated zijn er vijf teams die grote kans maken op de diensten van Mario Williams. Enerzijds omdat ze openlijk op zoek zijn naar een pass rusher (Arizona Cardinals, Atlanta Falcons), anderzijds omdat ze het geld ervoor hebben (Jacksonville Jaguars, Oakland Raiders en New York Giants). Met zijn 31 jaar en flinke salarisklappers bij de betrekkelijke laagvliegers Houston Texans en Buffalo Bills wil Williams waarschijnlijk gaan voor een playoff-contender. Daarmee zijn de Cardinals misschien wel de beste gegadigde. De ploeg is ook niet bang om 30-plussers aan te trekken, waar andere ploegen juist verjongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *