Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tags: Weer foute gok Dolphins?

De huidige tussenstand in de NFL staat op 8 tags. Daarvan kiezen de Miami Dolphins als enige voor het gebruik van de Transition Tag. Hetzelfde deden ze vorig jaar. Toen zagen ze tight end Charles Clay alsnog vertrekken. Gaan ze met defensive end Olivier Vernon opnieuw de fout in?

Bij de Transition Tag hoeft een team maar het gemiddelde te betalen van de tien hoogste salarissen op de positie van de getagte speler. Wat minder is dan bij een Franchise Tag, waarbij je spreekt over het gemiddelde van de top vijf hoogste salarisstrookjes. Nadeel is wel dat je niet gecompenseerd wordt in draft picks zoals bij de (non-exclusive) Franchise Tag als je speler alsnog vertrekt. Dat ondervonden de Dolphins vorig jaar toen Clay een betere aanbieding kreeg van de Buffalo Bills, die ze in Miami  niet wilden matchen.

Het risico dat dit scenario zich dit jaar herhaalt, is groot. Sinds het succes van de Broncos dankzij hun sterke pass rush, zijn pass rusher gewild in de NFL. Het aanbod is schaars dus zijn er zeker clubs die die in de buidel willen tasten voor Olivier Vernon, waarna hij alsnog de deur uitloopt in Miami, waarna het alsnog een dure gok en dus tag wordt.

Super Bowl MVP getagt
Over de Broncos gesproken. De kersverse Super Bowl kampioen laat zich het kaas niet van haar brood eten. Super Bowl MVP Von Miller kreeg vandaag zoals verwacht de Exclusive Franchise tag te verwerken. De iets duurdere variant van de tag, die hem sowieso een 1-jarig contract ter waarde van 16,9 miljoen dollar biedt. Tot 15 juli mag hij echter blijven onderhandelen over een langdurige contract die hem de best betaalde verdediger maakt in de NFL. Bij de verliezers in de Super Bowl kreeg cornerback Josh Norman de tag, wat hem sowieso 14 miljoen biedt.

De overige tags (met Franchise tag salaris):

  • New York Jets – defensive end Muhammad Wilkinson (15,07 miljoen dollar)
  • Kansas City Chiefs – safety Eric Berry (10,8 miljoen dollar)
  • Washington Redskins – quarterback Kirk Cousins (19,95 miljoen dollar)
  • Buffalo Bills – offensive tackle Cordy Glenn (13,7 miljoen dollar)
  • Chicago Bears – receiver Alshon Jeffery (14,6 miljoen dollar)
  • Baltimore Ravens – kicker Justin Tucker (4,57 miljoen dollar)

Nog 2 te gaan?
Het aantal tags kan nog oplopen voor het verlopen van de deadline om 16.00 uur ’s middags plaatselijke tijd. Over zo’n vier uur weten we daarom of de Los Angeles Rams de verwachting waarmaken en cornerback Trumaine Johnson taggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *