Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ruben De Ruyter tekent contract bij Carlstad Crusaders

Belgian Barbarians wide receiver Ruben De Ruyter heeft een contract getekend bij de Carlstad Crusaders in Zweden. Bij de ploeg, die de laatste jaren in Zweden en bij uitbreiding Europa aan de top stond, krijgt De Ruyter een kans om in de IFAF Europe Champions League mee te dingen naar grote prijzen. Zij zijn volgens American Football International immers de favoriet om hun groep te winnen.

De Ruyter, die nog maar drie jaar geleden met American Football begon, snelde naar dit moment. In 2014 speelde hij zijn eerste seizoen bij de Ghent Gators, waarna hij direct een selectie voor het nationale team ‘The Belgian Barbarians’ binnen haalde. Na die selectie besloot hij om te verkassen naar Duitsland. Oorspronkelijk werd hij onder contract gelegd in Keulen. Toen die ploeg echter failliet ging, week hij uit naar de Leipzig Lions waar hij een seizoen free safety en wide receiver speelde.

In het najaar van 2015 speelde hij dan drie wedstrijden met de nationale ploeg, waaronder een kwalificatieduel tegen de Dutch Lions. Na deze periode volgde een lang rekruteringsproces. Uiteindelijk reisde De Ruyter op eigen kosten af naar Zweden en versierde een contract met een goede try-out. De Ruyter zelf kijkt uit naar deze geweldige kans: ‘Ik spring direct van divisie drie in Duitsland naar de top van Europa. Ik besef dat het hard werken wordt maar daar kijk ik alvast naar uit.’

De Ruyter zal als semi-prof aan de slag kunnen in Carlstad. “Het blijft de bedoeling dat ik vanop afstand mijn studie afmaak. Gelukkig helpt het team met heel veel praktische zaken”. Op 13 maart gaat het training kamp van de Crusaders van start en daaropvolgend begint hun competitie op 9 april. We zullen nog even moeten wachten om onze Belgische trots in actie te zien op het grote toneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *