Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Texans verder zonder Arian Foster

De Houston Texans gaan verder zonder running back Arian Foster. Dat maakte de ploeg donderdag bekend in een statement. Foster is de speler met de meeste rushing yards aller tijden voor de jonge franchise uit Texas.

“Er zijn maar weinig spelers die ik zo respecteer als Arian Foster”, liet general manager Rick Smith weten in een reactie. “He haalde alles uit zijn mogelijkheid als een undrafted free agent van de universiteit en werkte hard om de meest productieve back in de historie van deze franchise te worden en een van de meest complete backs in de NFL gedurende zijn tijd bij de Texans.”

Foster werd in 2009 gedraft door de Texans van de universiteit van Tennessee en brak als rookie aan het einde van dat seizoen door. In 2010 werd hij definitief basisspeler en begon een indrukwekkende reeks, maar sinds 2013 kampte hij vooral met blessures. Dat jaar maakte een rugblessure een einde aan zijn seizoen en ook dit jaar moest hij vroegtijdig afhaken, dit keer met een achillespeesblessure.

De uiteindelijke cijfers van Foster bij de Texans zijn indrukwekkend: 6.472 yards en 54 touchdowns. Met zijn 29 jaar heeft hij nog wel een paar jaar in de benen, maar veel teams zullen afschrikken vanwege zijn blessureverleden. Na Matt Forte is Foster de tweede ‘grote naam’ die de running back free agent-markt rijk is. Bovendien heeft de Draft met Ezekiel Elliott en Derrick Henry twee potentiële sterren in de gelederen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *