Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tweede Crusaders-team betreedt strijdperk

Zondag 6 maart is een uniek moment zijn in de historie van het Nederlands American football. Die dag treedt namelijk voor het eerst in twintig jaar een tweede seniorenteam van de Amsterdam Crusaders aan in een contact tackle competitie.

Aankomende zondag neemt Crusaders 2 het op tegen Utrecht Dominators. De Domstedelingen zijn uit op revanche na de verloren wedstrijd tegen de Spijkenisse Scouts. Of dit ook zal lukken is vanaf zondag 14:00 te volgen op sportpark Sloten in de hoofdstad.

De Crusaders zullen komende zondag hun seizoen aftrappen. Aangezien het een compleet nieuw team is, valt er moeilijk te voorspellen wat de kwaliteiten van het team zijn. Het team zal voornamelijk uit eerstejaars senioren bestaan, die vorig jaar nog de titel bij de junioren wisten te winnen. Van dit team maakten verschillende spelers ook deel uit van verschillende Dutch Junior Lions selecties. Hierdoor zal er ondanks de waarschijnlijk lage gemiddelde leeftijd toch een hoop ervaring op het veld staan.

Daarbij draagt het tweede equipe natuurlijk niet alleen het logo, de naam en de clubkleuren, maar kunnen zij rekenen op een ervaren coaching staff. Deze coaching staff zullen hun pupillen optimaal voorbereiden op wat senioren football inhoudt. De Amsterdammers zullen hierbij gestuwd worden door de wetenschap dat zij trainen met de kampioenschapsploeg uit de Eredivisie.

De vraag blijft uiteraard hoe goed een compleet nieuw opgezet team op elkaar in gespeeld is en of zij de bekende seizoenopeners foutjes achterwege kunnen laten. De Crusaders waren vorige week vrij en hebben daarom kunnen zien hoe dat de Dominators parten speelde tegen de Spijkenisse Scouts.

Daar gingen de Utrechters namelijk hard onderuit in hun seizoenopener. De wedstrijd werd vooral aan de zijde van de offense gekenmerkt door fouten, waardoor de defense dusdanig op de proef werd gesteld, dat uiteindelijk ook zij de sterke Scouts niet meer konden stoppen. Het zal de Dominators er dan ook alles aan gelegen zijn om hun blazoen weer op te poetsen na de nederlaag van vorige week.

Hoewel de Dominators het nadeel hebben dat de Crusaders informatie over de ploeg hebben kunnen inwinnen tijdens de wedstrijd, zijn zij in het voordeel dat zij de gebruikelijke fouten uit zo’n eerste wedstrijd al gehad hebben en zich nu kunnen richten op specifieke verbeterpunten. Helaas voor de Dominators hadden zij maar een week de tijd om zichzelf hierin te verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk de vraag voor de Dominators of Crusaders2 een playbook soortgelijk hebben als het eerste team van de Amsterdammers. In dat geval zou filmstudie de Utrechters op weg kunnen helpen, maar of dat daadwerkelijk ook zo is, is pas na zondag te bepalen.

Daarom zullen de Dominators in eerste instantie van eigen kracht uit moeten gaan om een goed resultaat neer te kunnen zetten en de nederlaag van vorige week te kunnen vergeten.

Het wordt dus een strijd op Sloten die zich laat tekenen door reeds opgedane ervaring. Bent u benieuwd naar wie uiteindelijk met de punten aan de haal gaat, dan kunt u dat zelf komen bekijken aan de Sloterweg in Amsterdam of door Gridiron in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *