Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders kruisigen Arnhem Falcons

De regerend landskampioen American football, Amsterdam Crusaders, liet er tegen Arnhem Falcons geen gras over groeien. Zij zetten de thuisploeg met speels gemak aan de kant. Aan het einde van de wedstrijd stond er een pijnlijke 0-50 op het scorebord. Door Stephan Pront.

Ondanks de arctische weersvoorspellingen waren de weergoden deze wedstrijd gunstig gezind en op het VIP terras was het goed toeven. Het veld op de accommodatie van Arnhem lag er prachtig bij in het voorjaarszonnetje en de ambiance was vertrouwd gezellig.

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen lieten de Crusaders prachtig gevarieerd spel zien. Waar in de eerste wedstrijd het accent op de run lag, brachten de Amsterdammers deze wedstrijd een ware airshow op het veld. Quarterback Jasper Nijland was zo goed als foutloos met 222 yards en vier touchdown-passes, terwijl hij 16 van de 19 ballen raak gooide. Receiver Revilinho Graanoogst plukte daar 167 yards en 2 touchdowns van mee.

De verdediging van Amsterdam was wederom ijzersterk. De Big Red One gaf de hele wedstrijd slechts zes first downs prijs. Vooral Tyron Vrede met 7 tackles en een interceptions en Raphael Ronde met 6 tackles en een Pick Six gaven de toon aan. Bij Arnhem wisten ze wel waar het euvel lag: “De Crusaders concentreerden zich op onze run. Hadden regelmatig acht, negen man in de box en probeerde zo onze quarterback iets te laten forceren.”

Die quarterback was Jeroen Daams, die het veld nam vanwege een blessure aan de knie van starter Matt Newman. “Hij kreeg wel genoeg tijd van onze offensive line, maar had nog niet het vertrouwen alle throws te kunnen maken. Onderscheppingen en fumbles kosten je dan de kop, tegen een tegenstander die zelf nauwelijks fouten maakt,” aldus de coaching staff van Arnhem. “Voor zijn eerste start en dan meteen tegen zo’n team… dan is het goed te begrijpen.”

De Crusaders zijn met deze tweede overwinning behoorlijk op stoom. Op een vervelende blessure voor Miquel Alfarez na zijn de Amsterdammers  ongeschonden uit de strijd gekomen. Niets lijkt de Amsterdammers in de weg te staan voor hun oefenwedstrijd tegen de Brussel Tigers op 27 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *