Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peyton Manning hangt zijn cleats aan de haak

Na twee Super Bowls en vijf MVP titels geeft Peyton Manning er hoogstwaarschijnlijk de brui aan. Volgens verschillende bronnen zal Manning morgen op een persconferentie zijn pensioen aankondigen. De superster van eerst de Indianapolis Colts en daarna de Denver Bronco’s gaat op pensioen met alle belangrijke passing records op zak en als enige quarterback die met twee verschillende ploegen de Super Bowl won.

Hoewel het een belachelijk slecht jaar was voor Peyton zal hij toch tevreden terugblikken. Hij werd dit jaar eerste op de all time passing yards list boven Brett Favre met 71 940 yards. Hij won zijn tweede Super Bowl en werd zo als enige quarterback ooit world champion met twee verschillende ploegen. Deze twee records zijn echter maar een greep uit wat Manning allemaal verwezenlijkt heeft in zijn carrière. (zie hieronder een meer uitgebreid lijstje)

Peyton Mannings belangrijkste records

  • Meeste passing yards in NFL history: 71.940
  • Meeste passing touchdowns in NFL history: 539
  • Record voor single season passing yards: 5.477
  • Record voor single season touchdowns: 55
  • Most passing touchdowns in één wedstrijd: 7
  • Eén van twee quarterbacks die in zijn carrière won van alle 32 ploegen in de NFL
  • De eerste quarterback ooit met 200 overwinningen in zijn carrière (inclusief play-offs)
  • Vijf NFL-MVP awards

Hij zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste quarterbacks in de NFL ooit. We verwachten Peyton Manning in ieder geval terug te zien over vijf jaar als hij het gouden jasje ontvangt en officieel in de NFL hall of fame terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *