Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Logan Mankins hangt zijn cleats op

In de nasleep van het grote nieuws, het pensioen van Peyton Manning, is er nog een andere en iets minder bekende speler die er de brui aan geeft. Tampa Bay Bucanneers guard Logan Mankins zal, na twee seizoenen in Tampa een punt zetten achter zijn 11-jarige carrière.

Voor velen zal de naam Logan Mankins niet bekend in de oren klinken maar de guard laat wel een grote legacy achter. De eerste negen jaar van zijn carrière bracht hij door in New England. In die tijd won hij twee Super Bowls toen hij Tom Brady beschermde. Ook op vlak van persoonlijke prijzen was die tijd het meest succesvolle. Van 2008 tot en met 2013 werd hij vijf opeenvolgende keren in de pro bowl gestemd en was hij een van de beste offensive guards in de NFL.

Toen hij in 2014 naar de Tampa Bay Bucanneers verhuisde hield zijn succes echter op. Hij had het moeilijk om gezond te blijven. In 2015 ging die lijdensweg verder, hij werd voornamelijk als wisselspeler gebruikt. Hoewel zijn succes op het veld  gelimiteerd bleef was voormalig Tampa Bay headcoach Lovie Smith toch blij met zijn veteraan. Zijn leiderschap in de kleedkamer was immers een van zijn beste kwaliteiten.

Met nog één jaar te gaan in zijn huidige contract, en 6,75 miljoen dollar te verdienen, heeft Mankins dan toch besloten om er een einde aan te breien. Alles wat overblijft van een geweldige carrière is een aantal jaar wachten op een telefoontje uit Canton, in de hoop genomineerd te worden voor de pro football hall of fame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *