Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Purmerend Barbarians redden seizoen Panthers

Het nieuwe AFBN-team Purmerend Barbarians heeft streekgenoot Amsterdam Panthers de helpende hand toegestoken. De Panthers, die in de problemen verkeren vanwege het teruglopende ledenaantal, kunnen het lopende AFBN Eredivisie-seizoen bogen op ervaren spelers van de Purmerendse formatie. Dit bevestigt Barbarians-oprichter Nando van Berlo desgevraagd aan Gridiron.

“De Panthers hebben een verzoek gedaan aan ons of wij hun konden helpen met wat spelers, zodat zij genoeg mensen op de been konden krijgen,” aldus Van Berlo. “Voor ons is het goed dat mensen spelervaring kunnen krijgen, zodat we meer ervaring kunnen meenemen wanneer we zelf in competitieverband meedraaien.”

Een slachtpartij verwacht Van Berlo niet: “Wij hebben rookies aangegeven dat het misschien te hoog gegrepen is voor hen. De meesten die meedoen zijn spelers die al ervaring hebben. Die kunnen wel tegen een stootje.”

Het combiteam komt op 20 maart voor het eerst uit in competitieverband als alles goed is. Tegenstander is dan Alphen Eagles. Het duel zou oorspronkelijk op 14 februari worden gespeeld, totdat de problemen met de Amsterdamse formatie aan het licht kwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *