Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chicago Bears trekken Danny Trevathan aan

Ook de Chicago Bears hebben de start van de free agency niet gemist. De ploeg uit Chicago haalde één van de top free agents binnen, en waarschijnlijk de beste linebacker in free agency dit jaar. Trevathan komt bij de Bears met een voorsprong aan, hij speelde immers al voor head coach John Fox toen die nog bij de Denver Broncos actief was.

De versterking voor de verdediging is welgekomen voor de Chicago Bears. Met een defense die veertiende eindigde in de power rankings vorig jaar is er zeker ruimte voor verbetering. Trevathan, door pro football focus 10e op de lijst van beste linebackers geplaatst, gaat de strijd aan voor de starting job met Shea McClellin, Christian Jones en John Timu. Vooral McClellin, die vorig jaar de starter was, heeft er een sterk seizoen op zitten. Met 81 tackles op 12 wedstrijden was hij vorig jaar een belangrijke pion voor de defense van Vic Vangio. Ook John Timu liet in zijn rookie-jaar veelbelovende dingen zien.

Hoogstwaarschijnlijk zullen McClellin en Trevathan samen starten in het 3-4 systeem van defensive coordinator Vic Vangio. Zij zullen samen met outside linebackers Pernell McPhee en Lamar Houston de Bears op het goede spoor moeten helpen en de tijden van sterke defenses in de windy city moeten terugbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *