Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NY Giants investeren stevig in verdediging

De New York Giants lijken vastbesloten om hun verdediging helemaal om te gooien. Op papier lijken ze in ieder geval gevoelig verbeterd.

Gewapend met meer dan $60 miljoen ruimte onder het salarisplafond, trok de ploeg uit New Jersey zijn geldbuidel open om verschillende van de beste defensive free agents aan te trekken. Ze openden bescheiden met de verlenging van hun eigen speler, defensive end Jason Pierre-Paul. Vandaag gooiden ze echter alle remmen los. Big Blue gaat in totaal $193,25 miljoen betalen aan drie spelers over een periode van vijf jaar. De gelukkigen: defensive end Olivier Vernon, defensive tackle Damon ‘Snacks’ Harrison en cornerback Janoris Jenkins.

Het is overduidelijk dat de grote stijging van de salary cap de prijs van free agents gevoelig de hoogte heeft ingejaagd. Elk van deze spelers zal erg goed betaald worden.

Ex-Miami Dolphin Olivier Vernon had tot eerder vandaag nog een transition tag met zijn naam op. Dit betekende dat hij een dikke $10 miljoen dollar zou verdienen voor een extra jaar in Miami. Hij kon er echter nog steeds voor opteren om bij een ander team te tekenen, al hadden de Dolphins vervolgens de keuze om dat contract over te nemen. Zo ver kwam het uiteindelijk niet nadat Miami zijn vervanger vond met Mario Williams. De 31-jarige ex-Bill kwam voor twee jaar over en zal $8 miljoen per jaar verdienen.

De 25-jarige Vernon werd zo onhoudbaar voor de Dolphins, ze voelden ongetwijfeld al aan dat de defensive end meer zou gaan verdienen dan zij konden betalen toen ze de transition tag introkken. In New York gaat hij $85 miljoen verdienen over vijf jaar, met $52,5 miljoen in guarantees. Niet slecht voor een speler die pas in de tweede helft van vorig seizoen echt bij de besten van zijn positie hoorde. Vernon verzamelde uiteindelijk 7,5 sacks het afgelopen seizoen, al speelde hij beter dan dat cijfer doet vermoeden.

De Giants spendeerden ongetwijfeld te veel geld om Vernon uit de klauwen van de Jacksonville Jaguars te houden. Het levert hen echter in ieder geval een indrukwekkend duo edge rushers op met Pierre-Paul aan de andere kant.

De defensive ends zullen geflankeerd worden door ex-Jets nose tackle Damon Harrison. Big Snacks is ongetwijfeld één van de beste run defenders in de NFL, maar was uiteindelijk de odd man out nadat Muhamed Wilkerson de franchise tag toegewezen kreeg bij de Jets. Zijn salaris is iets schappelijker dan dat van Vernon, al zal hij nog steeds $46,25 miljoen verdienen in vijf jaar. Een mooi inkomen voor een nose tackle.

Ten slotte trekt ook ex-LA Ram Janoris Jenkins een (ander) blauw uniform aan. De Rams kozen voor collega-cornerback Trumain Johnson, waardoor Jenkins vrij was om een nieuw team te kiezen. Dat werden uiteindelijk de Giants toen die hem een contract van vijf jaar voor $62,5 miljoen aanboden. Een risicovolle investering in een speler die evenveel plays voor zijn eigen team, als de tegenstander leek te maken. Jenkins is altijd goed voor spectaculaire plays, al gaat dat al eens ten koste van zijn prevent defense. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *