Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voormalig ‘Slamdunk Champion’ wil naar NFL

NBA-speler en voormalig ‘Slamdunk Champion’ Nate Robinson wil een overstap maken naar de NFL. Dat maakte de kleine point guard bekend in een videoboodschap op YouTube.

Robinson loopt al 10 jaar mee in de NBA en staat bekend om zijn sprongkracht, maar vooral vanwege het feit dat hij een van de kleinste spelers in de ‘Association’ is. De 31-jarige basketballer gelooft in zichzelf en weet dat hij een overstap naar de NFL tot een goed einde kan brengen. In een vorig leven speelde hij als cornerback voor de universiteit van Washington, voordat hij zich volledig focuste op basketbal.

“Ik heb al een jaar of 11, 12 niet meer gespeeld, maar ik weet hoe ik moet tacklen, ik weet hoe ik moet spelen, ik weet hoe ik mensen meot raken, ik weet hoe ik moet weten. Ik weet het allemaal. Als iemand me een échte kans zou geven, weet ik dat ik het kan.”

Robinson heeft ondertussen al referenties van Jamal Crawford, Glen Davis, Marcedes Lewis en Rick Neuheisel op zak. Zij laten allemaal weten dat als iemand het kan, het Robinson is. Zijn statistieken van high school zijn dan ook indrukwekkend. Daar eindigde hij met meer dan 1.200 rushing yards en 500 receiving yards met 21 touchdowns, voordat hij naar Washington ging. Daar besloot hij volledig voor basketbal te gaan. Dat hij atletisch is, hoeven we niemand te vertellen. Daar zijn de drie gewonnen Dunk Contests de beste getuigen van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *