Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Boldewijn ziet Dutch Junior Lions verliezen

Canadian Football League receiver Geraldo Boldewijn heeft zondag de Dutch Junior Lions in Arnhem zien verliezen van Cologne Crocodiles. De wide receiver uit de Canadian Football League kreeg voorafgaand aan de wedstrijd een shirt uitgereikt als alumni van het sterrenensemble. Hij sprak de jonkies voor kickoff ter inspiratie toe, waardoor zij strijdend ten onder gingen tegen de Duitsers.

Om de uitslag maalt de coaching staff van de Junior Lions niet. De internationals hebben pas een aantal keer tegen elkaar getraind en moesten het op het kunstgras van Arnhem opnemen tegen een ploeg, die goed op elkaar is ingespeeld. De Crocodiles worden geleid door David Drane, de quarterback die Maastricht Wildcats voor de laatste keer in hun bestaan naar de Tulip Bowl loodste.

Voor de statistici: het werd 0-36. Ook na de wedstrijd nam Boldewijn de tijd met de jonge American football spelers. Bondscoach Marcel Meijerink overhandigde het shirt aan de CFL-receiver: “Hij is een van de spelers waar elke footballspeler in Nederland tegenop kijkt. Hij heeft het ver geschopt en hoort in het rijtje thuis met Romeo Bandison en Ricky Tjong-a-tjoe. Wij zijn erg blij dat hij de tijd nam voor spelers en coaches.”

Het duel vormde het slotakkoord van een lang trainingskamp, dat vrijdag al begon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *