Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Inspiratiebron Dutch Lions overlijdt

De 11-jarige Youri is overleden aan de gevolgen van zijn loodzware ziekte. Youri maakte de kwalificatie van Nederland tegen Belgie van dichtbij mee. Hij was aanwezig tijdens het trainingskamp in juli en hij was er bij in Waalwijk, aan de zijde van linebacker Kevin Bourne.

De kleine dappere jongen was tijdens deze voorbereidingen een blijvende inspiratie van veel Lions-spelers vanwege zijn tomeloze strijd, maar vocht uiteindelijk een oneerlijk gevecht.

Bourne en de kleine Youri ontmoetten elkaar in 2015, toen de linebacker daar een flag football clinic gaf op een camping. Een van de tientallen jonge deelnemers van deze sportmiddag was een jongetje welke halverwege de clinic op de rug van Bourne tikte om te vertellen dat hij niet zeker wist of hij nog wel mee kon doen. Lachend vroeg de linebacker waarom niet. ‘Ik heb een beetje last van mijn schouder’ zegt het mannetje. Aan het eind van de clinic vertelt het jongetje hem dat hij geen schouderblad meer heeft. Door kanker hebben de artsen noodgedwongen zijn schouderblad moeten verwijderen. Het was pas na deze uitleg dat de bom insloeg bij Kevin en hij met grote respect terugkeek naar de intensieve training waar Youri aan had meegedaan.

De band tussen de linebacker van Oranje en Youri werd na deze middag alleen maar sterker. Maandenlang hebben de twee elkaar bijna dagelijks gesproken. Youri werd helemaal gek op Kevin en op de sport. ‘Soms komt er iemand op je pad die gestuurd is en je een levensles geeft,” aldus Kevin. De kleine dappere strijder wist ook de Lions spelers, coaches en staff te raken. Hij werd opgenomen in de groep en maakte de kwalificatie tegen de Belgen van dichtbij mee.

Youri heeft de Dutch Lions verschillende lessen geleerd. Enerzijds de oneerlijkheid van het leven, anderzijds de kracht en wil om de gegeven tijd zo mooi mogelijk in te vullen. Alhoewel zijn lichaam veel niet meer kon, brachten zijn sterke geest en wilskracht hem waar hij naartoe wilde.

Gridiron wenst de familie en nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *