Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Testdag Dutch Lions succes

Niet alleen de Dutch Junior Lions werkten zich vandaag in het zweet. Ook de senioren mochten zich vandaag van hun beste kant laten zien: de coaching staff had in het CrossFit-centrum in Zoetermeer een nieuwe testdag georganiseerd voor de spelers die in oktober op de spelerslijst stonden voor de interland tegen Belgie.

Eenzelfde testdag was er eerder dit jaar al. Doel is dan ook om bij de Lions het besef te kweken dat er voortdurend moet worden gewerkt aan individuele doelstellingen om de teamdoelstelling te halen.

Ryan Kreijne, offensive lineman bij de Amsterdam Crusaders: “Het was weer een hele enerverende dag. Je ziet dat heel veel jongens naar de gym zijn geweest en sterker zijn geworden. Daarnaast is het goed voor de teambinding. Het lijkt alsof we elkaar gisteren nog hebben gezien. Nu is het leuk en heb je allemaal hetzelfde shirt aan, maar als de competitie weer aanvangt zijn we weer elkaars tegenstander.”

Defensive lineman Kevin Verlaan (010 Trojans) onderstreept dat sentiment: “Over een paar weken spelen we tegen Lightning Leiden, maar nu moedigen we die jongens gewoon aan. Zeker omdat we in de herfst een mooie tijd hebben gehad. Het lijkt wel een beetje een mini-reunie.”

Bondscoach Rey Agaoglu was ook blij om iedereen weer te zien: “Het is goed om ruggespraak te houden en om te zien dat iedereen dit serieus neemt. Dat is niet alleen goed voor Dutch Lions, maar ook voor de clubs waar ze spelen en American football in zijn algemeenheid. Het is een hele positieve ervaring vandaag.”

Kreijne en Verlaan waren mild enthousiast over hun prestaties: “We hadden de lat voor onszelf iets hoger gelegd. We zijn er sinds de laatste keer wel op vooruit gegaan, maar hadden graag nog betere prestaties neergelegd.”

De Dutch Lions spelen in september op het EK in London. Voor de reis naar Engeland houdt het team een trainingskamp. Tot die tijd wordt er intensief gescout op de Nederlandse velden. Volgende maand (17 april) is er een Open Tryout.

Agaoglu: “Bij clubs worden spelers beter. Intensief trainen is een must. We hopen die mensen op de tryouts te zien, zodat we de beste van Nederland op het veld kunnen zetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *