Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots halen vervanger voor Chandler Jones

De New Englans Patriots hebben niet lang gewacht om vervanging te zoeken voor defensive end Chandler Jones. Chris Long, op straat gezet door de LA Rams na twee mindere seizoenen, kreeg een contract voor een jaar gepresenteerd. Long krijgt zo de kans om zijn eerste Super Bowl na te jagen.

De bijna 31-jarige pass rusher is niet meer de speler van enkele jaren geleden. Nadat hij 50,5 sacks ophaalde in zijn eerste zes seizoen, bleef hij de afgelopen twee jaar steken op 4 sacks in 18 wedstrijden. Genoeg reden voor de Rams om afscheid te nemen van hun voormalige tweede pick in de 2008 NFL draft. Zijn talent blijft echter onmiskenbaar, in New England hopen ze dan ook dat dit weer komt bovendrijven.

Long bracht een paar dagen geleden al een bezoekje aan de Patriots, zijn beschikbaarheid lijkt dan ook de trade van Jones naar de Arizona Cardinals in stroomversnelling te hebben gebracht.

In New England zal echter niet van hem verwacht worden dat hij de jeugdige en productieve Jones op zijn eentje zal vervangen tegenover Rob Ninkovich. Jabaal Sheard speelde vorig jaar erg sterk in een beperkt aantal snaps en ook 2015 NFL draft picks Geneo Grissom en Trey Flowers staan te popelen om hun kans te grijpen.

Long geeft hen nu echter een nieuwe leider op de positie, die zeker een meerwaarde kan bieden als hij fit blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *