Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden met vertrouwen naar 010

Lightning Leiden reist vandaag af naar 010 Trojans in de hoop een goede beurt te maken in de Eredivisie. De ploeg van quarterback Dany Ortega put vertrouwen uit het feit dat het tijdens de seizoensopener tegen Arnhem Falcons (meer dan een maand geleden) geen gek figuur sloeg. Sterker nog, de Leidse formatie verkwanselde de kans om de halve finalist van vorig seizoen pijn te doen.

“Wij hebben het aan onszelf te danken,” hoorden wij Ortega toen zeggen. Drie trips in de redzone eindigden in turnovers, waardoor Arnhem in het vierde kwart alsnog kon zegevieren. Leiden hoopt in Rotterdam op een ploeg die minder weerbaar is.

In 010 rommelt het namelijk. Het team had hoge verwachtingen na vorig seizoen, toen het met een 5-5 record vriend en vijand verbaasde. Sinds de start van het nieuwe seizoen lijken spelers, staf en bestuur echter over elkaar heen te vallen. Gedecimeerd door blessures lijkt er een groot verschil te zitten in visie. Dit uitte zich ondermeer in de seizoensopener toen 010 een behoorlijk pak slaag kreeg van regerend kampioen Amsterdam Crusaders.

Een deel van het probleem van hoofdcoach Wouter van den Boogaard lijkt het inpassen van nieuwe spelers uit Den Haag. De Hagenezen hebben afgedongen dat zij met dezelfde spelers nog meedingen bij het Haagse flag football team en dat maakt de trainingsethos niet ideaal. De import, zo is de afspraak, mag her en der een traininkje missen. Van den Boogaard kan er maar beter op voorbereid zijn. Als zijn ploeg namelijk de playoffs haalt zijn de sleutelspelers uit Den Haag sowieso niet beschikbaar.

Plusje voor de Rotterdammers: het lijkt erop alsof Kevin Wesseling zijn eerste start van het seizoen kan maken. En met Wesseling in de basis is het simpelweg ‘a whole new ballgame’. Voor de history buffs: vorig seizoen liep de rappe back op 26 april voor 245 yards en drie touchdowns. Nummer 38 had daar maar twintig carries voor nodig.

Prestaties van dat formaat zijn nodig om de dam aan emoties in Rotterdam niet te laten scheuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *