Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oefenwedstrijd tegen Brussel afgelast

Voor de Amsterdam Crusaders zijn de komende drie weken cruciaal in de aanloop naar de eerste EFL-Cup wedstrijd. Des te jammer is het, dat door begrijpelijke omstandigheden, de Brussel Tigers hebben moeten afzien van de vriendschappelijke wedstrijd tegen de landskampioenen aanstaande zondag op sportpark Sloten. Door Stephan Pront.

“Het is een teleurstelling , maar zeer begrijpelijk natuurlijk,” liet penningmeester Huub Bos desgevraagd weten. “We hebben nog geprobeerd om andere teams voor een oefenwedstrijd voor aanstaande zondag te interesseren, maar dat is helaas te kort dag gebleken.”

Voorts heeft de coaching staff nu inderdaad officieel bekend gemaakt dat spelverdeler Allen Bridgeford en de linemen Yusef Rodgers en Blake Beresford tegen Leiden hun debuut voor de Amsterdammers maken. Ook heeft de coaching staff bekend gemaakt dat Alex Cabasso de nieuwe offensive coordinator is geworden na het vertrek van Pepijn Mendonca. Ook coach Cabasso zal tegen Leiden bij de Amsterdammers debuteren.
De Crusaders spelen op zaterdag 9 april in Kiel tegen de Baltic Hurricanes hun eerste EFL-Cup wedstrijd van dit seizoen. Het Duitse GFL team dat uitkomt in de Division North speelt tegen de Crusaders zijn eerste serieuze wedstrijd van het seizoen, de Duitse competitie start namelijk later dan de AFBN competitie.

De eerste indrukken van de nieuwe Crusader-spelers op het trainingsveld waren erg goed. Vooral de techniek en handelingssnelheid van de voormalig NCAA Division 1 spelers is magistraal. Na afloop van de training had nieuweling en voormalig Eagles receiver Ananias Semedo louter positieve woorden: “Jazeker, het is heerlijk trainen onder deze omstandigheden. Ik heb het echt naar mijn zin, dit is een grote en goede groep”.

Al met al heerst er een zeer positieve vibe, maar wel een die realistisch blijft en waakt voor euforie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *