Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans paasbest in Arnhem

De wedstrijd tussen 010 Trojans en Arnhem Falcons stond op deze Eerste Paasdag geheel in het teken van verbroedering. De teams presenteerden zich bij aanvang als één gemengde groep. Zo sloten ze deze bijzondere wedstrijd ook af. Door: Cherie Fotografie.

Deze twee teams hebben veel gemeen: het zijn beide jonge teams in opbouw. 010 heeft er dit seizoen twintig nieuwe spelers bij; niet allemaal rookies want er is heel wat aanwas uit andere clubs naar Rotterdam gekomen. Ook de Falcons hebben een andere samenstelling. Nadat er maar liefst negentien spelers waren vertrokken is dit vooral aangevuld met instroom vanuit de jeugd. De meeste oudgedienden keerden terug naar hun land van herkomst, anderen beproeven hun geluk momenteel in de GFL.

De jeugdige injectie aan de kant van de Falcons kwam van de hand van Dan Lopez, die zijn opwachting mocht maken als quarterback. De positie is een punt van zorg voor de Arnhemmers: AJ Hobbelink is altijd de starter geweest, maar heeft bij zijn werk in Oostenrijk een blessure opgelopen en is doubtfull voor de rest van het seizoen. Door een setback in het herstel van Matt Newman (hij raakte in game 1 geblesseerd) en een hamstringblessure van Jeroen Daams, werd Lopez de man die het tegen Rotterdam moest doen.

Hij bleek een slow starter.

Al in de tiende minuut van het eerste kwart nam het aanstormende Rotterdam de voorsprong via een interceptie gevolgd door een spectaculaire run van zo’n 80 yard van Renato Amatredjo (nr. 80): touchdown. Deze werd moeiteloos gevolgd door een point after TD. De stand van 0-7 wisten ze een uur lang te handhaven. Precies een uur later scoorde de QB van de Trojanen, Anthony Slootmakers (nr. 6) een TD via een QB sneak en werd het met een goede PAT 0-14.

In het derde kwart was het de beurt aan Leroy ter Haar (nr. 7) om te scoren; dit bracht de stand op 20-0 en de Rotterdammers dachten dat ze de wedstrijd hiermee hadden gewonnen. Een doodzieke coach Van den Boogaard hamerde er bij zijn manschappen op niet te vroeg te juichen en Arnhem liet zien waarom.

Pal hierna pakte de geroutineerde Arnhemse running back Joost Holtslag de bal en liep hem binnen voor de 20-6. Een kwartiertje later was ook Dan Lopez succesvol. Hij bracht de teller op 20-14 met een touchdown en een mooie two-point conversion.

Het was voor de Trojans maar gelukkig dat het vierde kwart toen bijna ten einde was, zodat de gekeerde trend zich niet kon doorzetten. De Falcons hadden er te lang over gedaan om op stoom te komen. Alfred Portengen van de Falcons: “Dit is een gevolg van teveel moeten improviseren. Je zag het bij ons bijvoorbeeld terug in veel illegal formation penalties. 010 maakte ook veel fouten, maar we hebben daar niet van profiteren.”

De Trojans gingen terug naar Rotterdam met een 20-14 overwinning op zak maar ook met veel leermomenten in het geheugen. Het 2-1 record wordt echter gekoesterd. Hoofdcoach Van den Boogaard had al eens laten ontvallen dat de playoffs-karavaan door Arnhem kwam. De Rotterdammers lijken op het juiste moment op de kar gesprongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *